Новини

Як святкуватимуть День вишиванки у Чернівцях: програма заходів

Організатори свята просять, незважаючи на пандемію, підтримати українські традиції та все ж одягти вишиту сорочку і за нагоди поділитися світлинами у соціальних мережах.

Цьогоріч День вишиванки припадає на 21 травня, його святкування відбудеться в онлайн-режимі. Про це на власній сторінці у фейсбуку повідомила одна із засновниць свята Леся Воронюк.

Попри новий формат організатори обіцяють, що програма буде цікавою, а також упродовж дня буде багато прямих включень з усієї України та зарубіжжя.

Заходи до Всесвітнього дня вишиванки:

12:00-14:00 — онлайн спілкування з українцями з усього світу «День вишиванки єднає»;

19:30-20:45 — спільний перегляд фільму «Спадок нації»;

21:30-23:00 — «Укротека» (запальна українська електронна музика).

«Цього року наші інструкції на День вишиванки дуже прості: з вечора в переддень свята підготувати вишиту сорочку, вранці прокинутися в гарному настрої, заварити свій улюблений ранковий напій, одягнути вишиту сорочку, зробити класні фото та викласти їх у соцмережі з гештегами #деньвишиванки2020 або #деньвишиванкиденьродоводу», — каже Леся Воронюк.

Як відзначати Всесвітній день вишиванки 2020.

Gepostet von Леся Воронюк am Donnerstag, 14. Mai 2020

Нагадаємо, 21 травня Департамент освіти і науки Чернівецької ОДА проведе обласну акцію «Дефіле у вишиванці». Вона стане основою для буковинського інтернет-подіуму, який проведуть на інформаційному порталі Департаменту. До участі запрошують усіх охочих. За умовами акції треба зняти відео власного дефіле у вишиванці (або цілої родини) хронометражем до 30 секунд, ролик розмістити у фейсбуку з відміткою Департаменту або в інстаграмі до 19 травня включно, а в описі до відео зазначити власне ім’я, прізвище, розповісти про символи, які вишиті на сорочці, та хештег #дефілеувишиванці

Коментарі