Новини

Документи на зарахування до першого класу у Чернівцях можна подати онлайн. Як це зробити

Документи батьки можуть подати в електронному вигляді або особисто.

 

З 12 травня до 12 червня  у Чернівцях триває прийом документів для зарахування дітей до перших класів на 2020-2021 навчальний рік. Документи батьки можуть подати в електронному вигляді або особисто. Проведення будь-яких заходів, спрямованих на перевірку знань, умінь, навичок дитини, під час прийому до 1-х класів заборонено. Про це повідомили в управлінні освіти Чернівецької міської ради.

«Під час реєстрації онлайн на електронну пошту надходять документи у сканованій формі із зазначенням електронної адреси відправника та адресата», — йдеться у повідомленні.

Прийом документів особисто від громадян будуть здійснювати з дотриманням основних правил санітарно-епідемічного захисту – відвідувачів допускають у засобах індивідуального захисту, з дотриманням дистанції.

Документи для зарахування дитини у перший клас:

  1. Заява батьків про зарахування дитини у 1 клас.
  2. Копія та оригінал свідоцтва про народження дитини.
  3. Медична довідка дитини встановленого зразка (оскільки на час карантину в поліклініках/амбулаторіях не проводять огляди, медичну довідку можна буде надати після завершення карантину і відновлення планових оглядів).
  4. Копія та оригінал документа, який підтверджує місце проживання дитини: паспорт одного з батьків або витяг із реєстру (при наявностіID-картки); копія та оригінал договору про оренду квартири (юридично завірені); інші офіційні документи (оригінал та копія), що засвідчують місце проживання дитини.

До 15 червня директор школи повинен видати наказ про зарахування всіх дітей до 1-х класів, якщо станом на 12.06.2020 р. кількість поданих заяв не перевищує загальної кількости місць у прогнозованих класах, оприлюднити список зарахованих учнів із зазначенням їхніх прізвищ.

Право першочергового зарахування мають діти, які проживають на території обслуговування школи, навчалися в дошкільному підрозділі цієї школи, мають рідних, які навчаються або працюють в цій школі

З 15.06.2020р. до 26.06.2020 р. заяви про зарахування дітей до 1-х класів не приймають.
Якщо кількість поданих станом на 12.06.2020 р. документів перевищує загальну кількість місць у 1-х класах закладів освіти, то проводять жеребкування за процедурою, затвердженою педагогічною радою. Для цього створюють конкурсну комісію у складі трьох осіб.

Прийом та зарахування дітей до 1-х класів за наявности вільних місць відновлюють з 29.06.2020 р. у порядку надходження заяв.

Коментарі