Новини

У Верховній Раді ініціювали посилення відповідальности за дискримінаційну рекламу

12.05.2020 17:16

«Нам соромно за деяких рекламодавців, які не гребують об’єктивацією жінок і чоловіків та відвертими образами цілих спільнот».

Народні депутати України ініціювали законопроєкт, що змінить закон «Про рекламу», аби посилити відповідальність за дискримінацію за ознакою статі.

Про це 12 травня на своїй сторінці у фейсбуку повідомила заступниця фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук:

«Оголена дівчина закликає купувати бетон. «Даю в лізинг», «Сосну в подарунок»… Бачили подібну рекламу? Сподіваюся, більше не побачите! Ми з колегами із МФО «Рівні можливості» ініціювали законопроєкт № 3427 про внесення змін до Закону «Про рекламу» щодо протидії дискримінації за ознакою статі», — пише політикиня.

Оголена дівчина закликає купувати бетон. «Даю в лізинг», «Сосну в подарунок»… Бачили подібну рекламу? Сподіваюся, більше…

Gepostet von Yevheniya Kravchuk am Dienstag, 12. Mai 2020

Кравчук уточнила: проєкт закону підписали декілька десятків народних депутатів із різних фракцій і груп.

«Нам соромно за деяких рекламодавців, які не гребують об’єктивацією жінок і чоловіків та відвертими образами цілих спільнот. Оголене тіло, непристойні порівняння та жарти, висміювання приналежності до певної раси чи релігії, знущання над людьми з інвалідністю — мені не хочеться, щоб це вважалося нормою у нашому суспільстві», — пояснює депутатка.

У законопроєкті парламентарі пропонують:

  • чітко визначити понять «дискримінаційна реклама» та «дискримінаційна реклама за ознакою статі»;
  • вдвічі збільшити штрафи для порушників;
  • підвищити рівень захисту прав споживачів реклами.

Кравчук додала, що вона переконана, що толерантна і гендерно чутлива реклама сподобається українцям набагато більше, ніж огидні жарти «нижче поясу». І виробники товарів та послуг від законодавчих змін тільки виграють.

 

Коментарі