Новини

У Чернівецькій області 48 нових інфікованих коронавірусом

Загалом від першого встановленого випадку на Буковині інфікувалися 2444 людини.

Фото National Cancer Institute, unsplash.com

Сьогодні, 12 травня, Чернівецький лабораторний центр отримав 736 зразків для опрацювання. 190 з них медики вже дослідили, 188 опрацьовує амбліфікатор. Про це повідомив голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук під час прямого етеру на своїй сторінці у фейсбуку.

«У результаті роботи лікарі встановили 48 нових випадків інфікування коронавірусною інфекцією. Загальна кількість людей, які інфікувалися, становить 2444 людини», — зазначив голова ОДА.

Ситуація у районах різна, каже Сергій Осачук. Є райони, громади та населені пункти, де кількість інфікувань становить декілька сотень, у інших частинах області нових хворих немає.

За словами голови ОДА, Буковина залишається лідеркою в Україні не лише за кількістю виявлених нових випадків COVID-19, а й за кількістю летальних випадків.

Також він зазначив, що до облдержадміністрації надходять повідомлення про те, що буковинці часто не можуть додзвонитися до своїх сімейних лікарів. Якщо таке трапилося, необхідно звертатися на «гарячу лінію», телефони: +380660849313, +380984966202.

 

Коментарі