Новини

Одеський кінофестиваль змінив формат: коли та як відбудеться головна кіноподія країни

Захід перенесли на інші дати — цьогоріч він відбудеться не в липні, як це було раніше, а з 25 вересня по 3 жовтня.

11-й Одеський міжнародний кінофестиваль (ОМКФ) вперше відбудеться в онлайн-форматі через пандемію коронавірусу та пов’язані з нею карантинні обмеження. Крім того, захід перенесли на інші дати. Цьогоріч фестиваль відбудеться не в липні, як це було зазвичай, а восени — з 25 вересня по 3 жовтня. Також, окрім онлайн-частини, в межах фестивалю в Одесі планують провести традиційний open-air кіноперформанс на Потьомкінських сходах.

Про це 12 травня повідомили організатори фестивалю:

«Через пандемію, яка сколихнула весь світ, індустрія івентів змушена швидко ухвалювати важливі рішення щодо запланованих на 2020-й рік заходів. Один за одним переносять або скасовують масштабні фестивалі та інші міжнародні кіноподії. Ми адаптовуємося до нових реалій і не хочемо залишати наших глядачів без кіноподії, на яку вони чекають упродовж року. Тож у 2020-му Одеський міжнародний кінофестиваль вперше у своїй історії відбудеться в онлайн-форматі», — повідомила президентка Одеського міжнародного кінофестивалю Вікторія Тігіпко.

Генеральна продюсерка кінофестивалю Юлія Сінькевич розповіла, що організатори розглядали різні варіанти проведення заходу.

«Онлайн-формат є незвичним не тільки для нас, а й для всієї кінофестивальної індустрії. Ми сприймаємо це і як новий виклик, і як оптимальну наразі можливість дати нашим глядачам те, чого вони чекають — найкращі, найякісніші фільми з усього світу та фестивальну атмосферність, яку вони відчують навіть через екрани», — сказала вона.

Також продюсерка зазначила, що фестиваль отримав понад тисячу заявок цього року, і зараз програмний відділ працює над ними і тримає зв’язок з усіма, хто надіслав свої фільми.

В онлайн-форматі у програмі Одеського міжнародного кінофестивалю традиційно проходитимуть усі програмні та позапрограмні покази, а також відбудуться майстер-класи та пресконференції.

Зокрема, в онлайн-форматі проходитиме індустрійна частина кінофестивалю Film Industry Office.

Оновлений регламент організатори фестивалю обіцяють оголосити вже найближчим часом, а інформацію щодо придбання абонементів на онлайн-захід оприлюднять додатково на офіційних ресурсах ОМКФ.

Коментарі