Новини

«Велика розмова про безбар’єрність»: в Україні запустили проєкт, що допоможе створити комфортніші умови для життя громадян

Аби взяти участь у проєкті, потрібно відповісти на сім запитань про подолання бар’єрів: у інфраструктурі, освіті, працевлаштуванні, ставленні до людей старшого віку і людей з інвалідністю тощо.

Перша леді країни Олена Зеленська ініціювала «Велику розмову про безбар’єрність». Партнерами проєкту виступили Міністерство соціальної політики України та Міністерство цифрової трансформації.
 
Про це повідомили у Міністерстві соціальної політики України.
 
Проєкт покликаний показати людям, з якими саме бар’єрами найчастіше зіштовхуються українці. Для цього на сайті www.bf.gov.ua стартувало всеукраїнське онлайн-опитування, яке триватиме два місяці. Опитувальник містить сім важливих запитань, що стосуються фізичних і психологічних бар’єрів, а також тих, що пов’язані з культурними та віковими особливостями. Відповіді українців допоможуть визначити, які саме перешкоди вони вважають найбільшими, а в подальшому – розробити план дій для їхнього усунення.
 
Аби взяти участь у проєкті, потрібно відповісти на запитання про подолання бар’єрів: в інфраструктурі, освіті, працевлаштуванні, ставленні до людей старшого віку і людей з інвалідністю тощо. Організатори переконують, що відповіді допоможуть визначити, яким повинно бути безбар’єрне майбутнє України.
«Під час карантину мільйони людей отримали досвід повної або часткової ізоляції. Ми всі відчули бар’єри. По суті, навіть не усвідомлюючи цього, ми всі одночасно взяли участь у соціальному експерименті – як у нашому суспільстві, у наших містах і селах жити людям з обмеженою мобільністю, ментальними та фізичними відмінностями. Для більшості з нас це не назавжди. Але поруч є люди, для яких ці бар’єри не зникнуть ніколи. У наших містах і селах жити людям з обмеженою мобільністю, ментальними та фізичними відмінностями. Сотні тисяч українців постійно живуть за бар’єрами, які зараз відчули всі», — каже Олена Зеленська.
Перша леді вважає, що перешкоди можна прибрати або зсунути, лише усвідомивши їх.

Олена Зеленська ініціювала «Велику розмову про безбар’єрність»

⚡ Дружина Президента України Олена Зеленська ініціювала велику розмову з українцями про безбар’єрність. Партнерами проекту виступили Міністерство соціальної політики України та Міністерство цифрової трансформації.? Олена Зеленська: Під час карантину мільйони людей отримали досвід повної або часткової ізоляції. Ми всі відчули бар’єри. По суті, навіть не усвідомлюючи цього, ми всі одночасно взяли участь у соціальному експерименті – як у нашому суспільстві, у наших містах і селах жити людям з обмеженою мобільністю, ментальними та фізичними відмінностями. Для більшості з нас це – не назавжди. Але поруч є люди, для яких ці бар’єри не зникнуть ніколи. Сотні тисяч українців постійно живуть за бар’єрами, які зараз відчули всі».? Мета проекту – зрозуміти, з якими саме бар’єрами найчастіше стикаються українці. Для цього на сайті www.bf.gov.ua стартувало всеукраїнське онлайн-опитування, яке триватиме два місяці. Опитувальник містить сім важливих запитань, що стосуються фізичних і психологічних бар’єрів, а також бар’єрів, пов’язаних з культурними та віковими особливостями. Відповіді українців допоможуть визначити, які саме бар’єри вони вважають найбільшими, а в подальшому – розробити план дій для їхнього усунення.«Будь-які бар’єри можна прибрати або зсунути, але спочатку їх треба усвідомити», – впевнена дружина Президента.

Gepostet von Міністерство соціальної політики України am Mittwoch, 6. Mai 2020

Коментарі