Новини

Кількість інфікованих коронавірусом у Чернівецькій області перевищила дві тисячі

За цю добу медики встановили 63 нових випадків інфікування, 37 хворих одужали, 5 померли.

Фото National Cancer Institute, unsplash.com

Сьогодні, 6 травня, Чернівецький лабораторний центр встановив 63 нових випадки інфікування коронавірусом в області. Також за добу померли п’ять буковинців. Про це повідомив голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук під час прямого етеру на своїй сторінці у фейсбуку.

«Водночас 37 буковинців одужали. Проте ми бачимо, що загальна статистика хворих дуже велика. Сьогодні вона вдесятеро більша, ніж іще місяць тому», — каже очільник краю.

За словами Сергія Осачука, загальна кількість виявлення коронавірусу вже перейшла позначку у дві тисячі, а саме — 2048.

Також сьогодні благодійники надали лікарням області 100 тисяч масок, 4,5 тисячі комбінезонів та 1,8 тисяч захисних окулярів.

Крім того, Уряд ухвалив план допомоги фізичним особам-підприємцям 1 та 2 груп, які мають дітей до 10 років. Згідно зі стратегією, такі підприємці повинні оформити заявку на сайті Міністерства соцполітики, щоб отримати грошову допомогу за весь карантинний період і за ще один місяць. Матеріальну підтримку нарахують за кожну дитину віком до 10 років. Втім, ті підприємці, які не сплачували Єдиний соціальний внесок, не отримають дотації.

Крім того, голова Чернівецької ОДА розповів, як Буковина буде запроваджувати «адаптивний період» виходу з карантину:

«У результаті консультацій з епідеміологами ми дійшли до висновку, що з 12 травня зможемо відкрити парки та сквери для прогулянок. Проте не варто забувати про дистанцію у півтора-два метри, а зони дитячих розваг та дитячі майданчики не працюватимуть», — зазначив Сергій Осачук.

А ще з 12 травня розпочнуть роботу непродовольчі магазини, речові ринки, майстерні з ремонту одягу, ательє та хімчистки.

Проте приміське рейсове сполучення не відновлять ні з 22 травня, ні з кінця цього місяця, каже голова ОДА, а контроль на контрольно-пропускних пунктах здійснюватимуть до відповідного рішення обласної комісії.

Коментарі