Новини

Які медичні операції під час карантину дозволив проводити Уряд

Пацієнти, яким надають медичну допомогу в умовах обмежувальних заходів, зобов’язані проходити тестування на COVID-19.

Фото ілюстративне

У Кабінеті Міністрів назвали перелік планових операцій, які Уряд дозволив проводити під час дії обмежувальних заходів.

Згідно з постановою, під час карантину медзакладам заборонено проводити планові заходи зі шпиталізації та планових операцій, окрім:

  • надання медичної допомоги на території областей, м. Києва, в яких заповненість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для шпиталізації пацієнтів із підтвердженим випадком COVID-19, становить менше 50 відсотків;
  • надання медичної допомоги внаслідок ускладненого перебігу вагітности та пологів;
  • надання медичної допомоги вагітним, роділлям, породіллям, новонародженим;
  • надання медичної допомоги у спеціалізованих відділеннях закладів охорони здоров’я пацієнтам з онкологічними захворюваннями;
  • надання паліативної медичної допомоги у стаціонарних умовах;
  • проведення інших невідкладних і термінових заходів зі шпиталізації та планових операцій, якщо внаслідок їх перенесення (відтермінування) існує значний ризик для життя.

У документі також зазначили, що пацієнти, яким надають медичну допомогу у зв’язку з проведенням планових заходів зі шпиталізації або плановою операцією, обов’язково мають проходити тестування на наявність короновірусу.

Нагадаємо, з 11 травня в Україні починається зняття перших карантинних обмежень. Для відвідувань відкриють парки, сквери та зони відпочинку. Крім того, дозволять працювати салонам краси, перукарням, але за певних умов, які вже розроблені і будуть представлені МОЗ.

Коментарі