Новини

#Ятежмама: в Україні запустили флешмоб до Дня матері, аби підтримати жінок, які пережили втрату дитини

За даними ВООЗ, близько 25% вагітностей закінчуються втратою, а 13 сімей щодня лишаються без дитини через мертвонародження або неонатальну смерть.

Фото angelscare.org.ua

Громадська організація «Опіка ангела» запустила флешмоб #Ятежмама, аби підтримати жінок, які втратили дітей у період вагітности, пологів або невдовзі після них. Його проведуть у День матері, що цьогоріч відзначатимуть 10 травня. Про це йдеться у пресрелізі організації.

За даними ВООЗ, близько 25% вагітностей закінчуються втратою, а 13 сімей щодня лишаються без дитини через мертвонародження або неонатальну смерть.

«Мами ангелів найбільш вразливі у період таких свят, які пов’язані з їхніми нездійсненими планами. День матері — це те свято, коли діти та інші члени сім’ї вшановують мам. У випадку, коли дитини немає на цьому світі, близькі не знають, як себе вести, бояться нанести травму коханій людині або сказати щось не те», — пояснюють організатори.

Цей флешмоб огранізація проводить уже втретє, ним вона хоче показати жінкам, які пережили втрату дитини, що вони теж мами і мають право отримати привітання. У його межах на сторінках ГО «Опіка ангела» у Facebook та Instagram з 1 до 17 травня публікуватимуть історії батьків, які пережили втрату, з хештегом #ятежмама.

Крім цього, організатори за допомогою флешмобу хочуть зібрати кошти на створення безкоштовної онлайн-програми підтримки батьків.

«Мами, які долучаються до флешмобу, публікують на своїй сторінці історії, згадки або просто короткі повідомлення з хештегами #ятежмама #ятожемама #stillamom та діляться своїми думками щодо Дня матері. Цього року ми пропонуємо публікувати фото улюблених квітів для участи флешмобу», — уточнили деталі в організації.

 

Коментарі