Новини

Світовий банк виділив Україні 150 мільйонів доларів: на що витратять ці кошти

Зокрема 50 мільйонів доларів виділять на заходи боротьби з поширенням пандемії коронавірусу.

Фото іnform.kz

30 квітня Рада директорів Світового банку затвердила додаткове фінансування України у розмірі 150 мільйонів доларів у рамках проєкту «Модернізація системи соціальної підтримки населення України». Про це йдеться у пресрелізі Світового банку.

Там зазначили, що додаткове фінансування затвердили, аби розширити та вдосконалити соціальну допомогу сім’ям із низьким рівнем доходу.

Зокрема 50 мільйонів доларів виділять на заходи боротьби з поширенням пандемії коронавірусу.

У пресрелізі зазначено, що ці кошти допоможуть збільшити розмір та пришвидшити виплату допомоги в рамках програми державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям та програми житлових субсидій. Одноразові виплати будуть також надавати літнім людям та одержувачам соціальної допомоги у зв’язку з інвалідністю.

«Тисячі українських сімей уже мають складнощі з оплатою комунальних послуг через втрату доходів. Пенсіонери не можуть дозволити собі купувати навіть найнеобхідніші ліки та продукти харчування через ріст цін. Важливо допомогти цим людям шляхом прискорення соціальних виплат та підвищення їхньої адресности», — сказав виконувач обов’язків директора Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України Алекс Кремер.

Він також додав, що додаткове фінансування буде спрямоване на надання грантів на започаткування малого бізнесу, використовуючи досвід відомого в Україні проєкту «Рука допомоги». На його думку, така фінансова допомога забезпечить підтримку бідному населенню в отриманні нових навичок, у пошуку роботи або відкритті власної справи.

 

Коментарі