Новини

За добу в Україні провели рекордну кількість тестувань на коронавірус. У Чернівецькій області протесували пів тисячі осіб

Також уряд розгляне ініціативу про надбавки до зарплат вірусологам та лаборантам, які беруть участь у боротьбі з COVID-19, оскільки раніше їм не доплачували.

За минулу добу в Україні провели 7 315 ПЛР-тестувань. Наразі це рекордна кількість. Про це 30 квітня під час онлайн-брифінгу заявив Міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

«Наша мета – робити якомога більше тестувань задля того, щоб контролювати і побороти нарешті коронавірусну хворобу COVID-19», – заявив Максим Степанов.

Він зазначив, що через таку кількість тестувань уряд на наступному засіданні розгляне вже підтриману ініціативу про надбавки до зарплат вірусологам та лаборантам, які беруть участь у боротьбі з COVID-19. Раніше ці працівники не входили до переліку медиків, яким виділяли надбавки.

У Чернівецькій області за останню добу опрацювали близько 500 тестів.

Нагадаємо, 24 квітня в державі запустили виробництво перших вітчизняних ПЛР-тестів на коронавірус.

В Україні зафіксували 10 406 хворих Covid-19. Це інформація станом на ранок 30 квітня. За останню добу підтвердили 540 нових випадків. Загалом 1238 пацієнтів одужали та 261 особа померла.

Коментарі