Новини

Стан інфікованих у Чернівецькій області: скільки буковинців звернулися за медичною допомогою

Нині у медичних закладах перебуває 51 пацієнт у важкому стані: 42 у реанімаціях та 8 – на апаратах штучної вентиляції легень.

З початку пандемії за стаціонарною медичною допомогою через COVID-19 звернулися 947 буковинців. Про це повідомили у пресслужбі Чернівецької ОДА.

Станом на 28 квітня у лікарнях області перебуває 501 людина. Із них у 190 пацієнтів підтверджено коронавірус, решта – з підозрою.

В ОДА повідомили, що за минулу добу до лікарень шпиталізували 38 осіб.

Нині у медичних закладах перебуває 51 пацієнт у важкому стані: 42 у реанімаціях та 8 під’єднані до апаратів штучної вентиляції легень.

  • У реанімації обласної клінічної лікарні є 15 пацієнтів. Троє недужих – на апаратах штучної вентиляції легень, у них важкі форми пневмонії. Це пацієнти з нирковою недостатністю, які тривалий час лікуються методом гемодіалізу.
  • Двом недужим у важкому стані надають допомогу у реанімації обласної дитячої лікарні.
  • 10 хворих є у реанімації Чернівецької міської лікарні №1, троє з них із підтвердженою коронавірусною інфекцією – на апаратах штучної вентиляції легень. За минулу добу одному пацієнтові стало краще, його переведуть в інше відділення.
  • П’ятьох пацієнтів із підозрою на коронавірус лікують у реанімації Новоселицької ЦРЛ, вони перебувають на кисневій підтримці.
  • У реанімації Глибоцької ЦРЛ перебувають четверо пацієнтів на неінвазивній вентиляції легень, двоє з них – у критичному стані.
  • У Хотинській центральній районній лікарні двоє пацієнтів із підозрою на COVID-19 у важкому стані та на кисневій донації.
  • У Сторожинецькій ЦРЛ є 13 пацієнтів у важкому стані. У реанімації лікують шістьох, один із них із підозрою на COVID-19, його під’єднали до апарата ШВЛ.

Коментарі