Новини

Стан інфікованих коронавірусом на Буковині: 43 пацієнти у важкому стані, 33 у реанімаціях та 6 підключені до апаратів ШВЛ

За останню добу до лікарень  шпиталізували 32 осіб. Найбільше хворих у ОКЛ, Чернівецькій міській лікарні №1, Глибоцькій та Сторожинецькій ЦРЛ.

З початку пандемії за стаціонарною медичною допомогою через COVID-19 звернулися 803 буковинці.

Про це 24 квітня повідомили у Чернівецькій облдержадміністрації.

Так, нині у медзакладах області перебувають 447 людей. Із них у 175 пацієнтів підтвердили коронавірус, решта – з підозрою.

23 квітня з тих, хто лікувався у стаціонарі, від COVID-19 одужала 41 людина.

За останню добу до лікарень госпіталізували 32 осіб. Найбільше хворих у ОКЛ, Чернівецькій міській лікарні №1, Глибоцькій та Сторожинецькій ЦРЛ. Потужність цих стаціонарів збільшили: тут розгорнули додаткові ліжка.

Також у Чернівцях хворих на COVID-19 почала приймати міська лікарня №4, де вже перебувають 24 пацієнти.

У медичних закладах області станом на 24 квітня є 43 пацієнти у важкому стані, з них 33 у реанімаціях та 6 під’єднані до апаратів штучної вентиляції легень:

  • Дев’ятеро хворих є у реанімації Чернівецької міської лікарні №1, двоє з них – на апаратах штучної вентиляції легень. Усі недужі мають важкі форми пневмонії, коронавірус підтверджено у семи з них, у двох – підозра.
  • Стабільно важким залишається стан 5-річної дівчинки з Чернівців, яка перебуває у реанімації обласної дитячої лікарні. У неї підтверджено коронавірус, дитина має пневмонію та під’єднана до апарата штучної вентиляції легень.
  • У Хотинській центральній районній лікарні один пацієнт із підозрою на COVID-19 у важкому стані на кисневій підтримці.
  • У реанімації Глибоцької центральної районної лікарні перебуває троє пацієнтів, вони на кисневій підтримці. В усіх недужих підозра на COVID-19. Стан одного хворого покращився, його перевели у звичайне відділення.
  • П’ятьом хворим надають допомогу у реанімації Сторожинецької центральної районної лікарні. Один недужий – на апараті ШВЛ, інші – на кисневій підтримці. Також ще 9 пацієнтів у важкому стані перебувають у інших відділеннях, вони також на кисневій дотації.
  • Чотирьох пацієнтів із підозрою на коронавірус лікують у реанімації Новоселицької ЦРЛ. Вони на кисневій підтримці. У двох недужих інсульт, проте вони також мають температуру, тому медики взяли аналізи на COVID-19 та очікують на результати. Інші двоє хворих мають пневмонію.
  • У реанімації обласної клінічної лікарні є 11 пацієнтів, двоє з них під’єднані до апаратів штучної вентиляції легень. За останню добу трьох хворих перевели з інфекційного відділення через погіршення стану.
  • У реанімації міської лікарні №1 та обласної лікарні є по одному пацієнту, які мають нестандартне ускладнення через COVID-19 – ниркову недостатність.

Коментарі