Новини

Альпіністу, парапланеристу з Чернівців потрібна допомога. Друзі відкрили збір коштів на лікування товариша

Нині чернівчанин Євгеній Вдовиченко «вперше так близько до небес».

Фото з фейсбук-сторінки Євгенія Вдовиченка

Чернівчанину Євгенію Вдовиченку 47 років. Щойно наступала тепла пора, кликав друзів у Горбово. Цей величний пагорб слугує чернівчанам стартовою площадкою для польотів на надлегкому літальному апараті — параплані. Тепер до екстримальних захоплень чоловіка альпінізмом, гірськими лижами додалося ще й паріння у небі. Він мріє створити школу парапланеризму, однак новий високосний рік поставив на його мрії великий знак питання — чи встигне?

Раптове погіршення здоров’я, діагностика, аналізи і ось — Євгеній опиняється під крапельницями в онкодиспансері з невтішними діагнозом — рак легень із метастазами у мозок. Лікарі Чернівецького обласного онкологічного диспансеру добре знають Євгенія — позаторік він доглядав за недужою матір’ю, жінка перенесла рак грудей та тяжку операцію. У цьому диспансері лікувався і батько Євгенія, але діагноз «рак» не підтвердили.

Уже п’ятий місяць чоловік оплачує ліки та діагностику самотужки. Не секрет, що лікування онкозахворювань дороге. Гроші колись заробляв також в екстримальний спосіб, працюючи верхолазом у промальпінізмі, однак лікування матері виснажило всі заощадження. 

Друзі чоловіка запевняють: той радше готовий прийти на допомогу іншим, ніж просити її для себе. Саме тому вони звернулися до редакції з проханням допомогти і таки зібрати гроші для лікування Євгена.

Зараз чоловік проходить лікування у рідному місті. Оперативне втручання лікарі не встигли провести — хвороба швидко прогресує, тому перейшли до підготовки до опромінювання хворої ділянки, а далі надіються на «хімію». 

Фото з фейсбук-сторінки Євгена Вдовиченка

Рахунок, на який можна переказати гроші:

Євгеній Вдовиченко: 5354 3210 0070 6888 Укрсіббанк

Документи, що підтверджують діагноз:

 

Коментарі