Новини

Чим у Чернівцях будуть дезінфікувати вулиці та під’їзди

Оброблятимуть під’їзди деззасобом «Санітаб», який використовують у медзакладах.

Фото EPA-EFE/Vostock Photo

Вулиці та під’їзди у Чернівцях дезінфікують безпечними для здоров’я людей засобами. Про це у відеозверненні у фейсбуку повідомив міський голова Олексій Каспрук. Також він розповів, що у Чернівцях три дні тому розпочали дезінфекцію під’їздів.

«Вулиці дезінфікуємо відповідно до рекомендацій фахівців, рішення уряду й обласної комісії з питань ТЕБ та НС. У нас не вистачає ні сил, ні техніки, але комунальники працюють не покладаючи рук. Ця робота ведеться постійно. Обробляємо не просто водою, а додаємо засоби дезінфекції. Які саме, визначають фахівці. Це можна робити трьома методами. Ми застосовуємо розчин гіпохлориду натрію А. Його використовують для знезараження води в кранах. Ця речовина небезпечна для людини, але у великій концентрації. У тій концентрації, у якій її використовують для обробки вулиць, вона небезпечна лише для вірусу», — зазначив Олексій Каспрук.

Також мер розповів, що у місті у вівторок розпочали дезінфекцію під’їздів.

«Ми розпочали цю роботу лише три дні тому. Управлінські компанії і ЖРЕПи дезінфікують під’їзди, сходові клітки тощо. Хочу перепросити у чернівчан, що міська рада цю роботу провалила, адже доручення були надані ще в середині березня, і так сталося, що директор Департаменту ЖКГ обмежився лише тим, що 19 березня розіслав телефонограму управлінським компаніям. Крім цієї телефонограми, Департамент не вжив жодних заходів. Не запитав, чим підтримати, адже ці роботи не входять у квартплату. Оскільки у нас надзвичайна ситуація, і ми робимо все, аби воно не було закладено в рахунки, за це заплатимо з бюджету», — зазначив Олексій Каспрук.

За його словами, оброблятимуть під’їзди засобом «Санітаб». Департамент ЖКГ прибав той, що був у наявності в магазинах, його роздадуть управлінським компаніям та ЖРЕПам, ЖБТ й ОСББ.

 

Коментарі