Новини

Медичні заклади Чернівців змінили свою роботу через карантин

Консультацію спеціалісти поліклінік здійснюватимуть лише за наявности у пацієнта направлення від лікаря, з яким він підписав декларацію.

На період карантину медичні заклади Чернівців тимчасово змінили свою роботу. Міські поліклініки та центри первинної медичної допомоги перевели на суворий протиепідемічний режим. Прийом пацієнтів здійснюватимуть лише за попереднім погодженням із лікарем-терапевтом, сімейним лікарем або педіатром.

Про це 10 квітня повідомили в управлінні забезпечення медичного обслуговування у сфері охорони здоров’я Чернівецької міської ради.
Консультацію спеціалісти поліклінік здійснюватимуть за наявности у пацієнта відповідного направлення від лікаря, з яким він підписав декларацію про медичне обслуговування.
 
Осіб, що мають симптоми ГРВІ, не щеплюватимуть:
«Продовжується планова імунізація населення, згідно з календарем щеплень. Питання проведення імунізації вирішують лише індивідуально з лікарем, із яким підписана декларація на медичне обслуговування. Під час карантинних обмежень вакцинація осіб з ознаками ГРВІ не здійснюється», — повідомили в управлінні.
Також у цих медичних закладах у вихідні дні з 9:00 до 17:00 чергують лікарі та мобільні бригади, що збирають зразки біологічного матеріалу та виїжджають до населення.
У КНП «Міський клінічний пологовий будинок № 2» призупинили плановий амбулаторний прийом вагітних та гінекологічних хворих. Лікарі жіночої консультації №2 зв’язуватимуться з вагітними, що перебувають на обліку, телефоном. У разі необхідности вагітним та гінекологічним хворим, які звернулися в пологовий будинок №2, надаватимуть невідкладну допомогу.
Зміни відбулися і в роботі КМУ «Міська стоматологічна поліклініка» та КМУ «Міська дитяча стоматологічна поліклініка» — амбулаторний прийом планових хворих призупинили. Безперебійно надають невідкладну медичну допомогу для дорослого населення на вул. Південно-Кільцевій, 31, а для дитячого населення — на вул. Головній, 93.
У МКМУ «Госпрозрахункова поліклініка профілактичних оглядів» також припинили надавати медпослуги. Про відновлення планових медичних оглядів декретованого населення (вчителі, медичні працівники, працівники громадського харчування тощо) повідомлять додатково.
Стосовно роботи лікувальних закладів міста в умовах карантину, щодо взаємодії з сімейними лікарями можна телефонувати за номером: 553-929.
 

Коментарі