Новини

Загалом більше 300 інфікованих та 2 нові смерті за день: COVID-19 на Буковині

Загальна кількість інфікованих в області від першого встановленого випадку складає 303 особи.

Станом на ранок 9 квітня у Чернівецькій області офіційно підтвердили 30 нових випадків зараження коронавірусом.

Про це у своїй онлайн-трансляції повідомив голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук:

«Встановлено 30 випадків інфікування. Ми вже у четвертій сотні, тенденція зростання щодня така, що ми мусимо бути максимально уважними. І я прошу буковинців дотримуватися всіх карантинних обмежень — ми ще не можемо дати вам команду «відбій».

Найбільше нових випадків інфікування виявили у Хотинському районі — 10.

Тепер загальна кількість інфікованих в області від першого встановленого випадку складає 303 особи. Серед них є 51 медик, шестеро з яких заразилися на робочому місці.


Географія поширення нових випадків:
Чернівці – 9;
Хотин – 3;
Анадоли Хотинського району – 2 випадки;
Станівці Глибоцького району – 2;
Привороки Глибоцького району – 1;
Петричани Глибоцького району – 1;
Кам’янка Глибоцького району – 1 випадок;
Опришени Глибоцького району – 1;
Череш Сторожинецького району – 1 ;
Тисовець Сторожинецького району – 1 випадок;
Стара Жадова Сторожинецького району – 1;
Жванець Кам’янець-Подільського району (Хмельницька обл.) – 1 випадок;
Клішківці Хотинського району – 1 випадок;
Каплівка Хотинського району – 1;
Ворничани Хотинського району – 1;
Рукшин Хотинського району – 1 випадок;
Нижні Станівці Кіцманського району – 1;
Мілієве Вижницького району – 1.

Нагадаємо, 8 квітня  у Чернівецькій міській лікарні №1 померла 66-річна пацієнтка з підозрою на COVID-19. Вона мала супутню патологію – гіпертонічну хворобу.

В ОДА повідомили, також 8 квітня у Глибоцькій ЦРЛ помер 59-річний мешканець села Кам’янка. Чоловік захворів ще 22 березня, довго лікувався вдома. 4 квітня самостійно звернувся до лікарні та був госпіталізований у реанімаційне відділення у вкрай важкому стані. Швидкий тест на коронавірус виявився позитивним. Результати ПЛР-тестів будуть відомі невдовзі. У чоловіка була гіпертонічна хвороба, ішемічна хвороба серця та аритмія.

Також стало відомо про одужання від коронавірусу ще однієї пацієнтки — 61-річної чернівчанки. Таким чином, буковинські медики вилікували від COVID-19 уже 17 пацієнтів.

Сергій Осачук також повідомив про те, що на засіданні обласної комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішили виділити з резервного фонду ще один мільйон гривень для потреб медичних закладів, зокрема на закупівлю засобів індивідуального захисту лікарям.

Сергій Осачук з останньою інформацією про кількість хворих на коронавірус буковинців [08.04.2020]

У Чернівецькій області 8 квітня від коронавірусу одужала ще одна жінка – 61-річна чернівчанка. Таким чином, наші медики вилікували від COVID-19 уже 17 пацієнтів.На Буковині сьогодні офіційно підтверджено ще 30 випадків зараження коронавірусом. Загальна чисельність інфікованих в області від першого встановленого випадку складає 303 особи.Географія поширення нових випадків:Чернівці – 9 Хотин – 3 Анадоли Хотинський р-н – 2Станівці Глибоцький р-н – 2 Привороки Глибоцький р-н – 1 Петричани Глибоцький р-н – 1 Кам’янка Глибоцький р-н – 1 Опришени Глибоцький р-н – 1Череш Сторожинецький р-н – 1 Тисовець Сторожинецький р-н – 1Стара Жадова Сторожинецький р-н – 1Жванець Камянець-Подільський р-н (Хмельницька обл.) – 1Клішківці Хотинський р-н – 1Каплівка Хотинський р-н – 1Ворничани Хотинський р-н – 1Рукшин Хотинський р-н – 1Нижні Станівці Кіцманський р-н – 1Мілієве Вижницький р-н – 1Серед інфікованих буковинців є 51 медичний працівник, шестеро з них заразилися на робочому місці. У Чернівецькій міській лікарні №1 сьогодні, 8 квітня, померла 66-річна пацієнтка із підозрою на COVID-19. Недужа мала супутню патологію – гіпертонічну хворобу.Також сьогодні відбулося засідання обласної комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Вирішено виділити з резервного фонду ще один мільйон гривень для потреб медичних закладів, зокрема на закупівлю засобів індивідуального захисту лікарям.

Gepostet von Сергій Осачук am Mittwoch, 8. April 2020

Станом на 9 квітня в Україні підтвердили вже 1 892 випадки COVID-19 з моменту звістки про першого хворого.

Такі дані наводить Центр громадського здоров’я України:

«За результатами досліджень вірусологічної референс-лабораторії Центру громадського здоров’я України та обласних лабцентрів отримано 224 повідомлень про нові підтверджені випадки».

Померли від китайського вірусу 57 людей. Загальна кількість пацієнтів, що одужали, складає 45 осіб.

Коментарі