Новини

Через пандемію Україна відправила гуманітарну допомогу Італії

Україна відправила п’ять тонн спеціальних санітайзерів, які будуть використовувати для дезінфекції лікарень і рук медичних працівників Італії.

Фото МВС

8 квітня Україна відправила до Італії літак із 5 тоннами засобу дезінфекції, аби стримати поширення коронавірусу.

«В аеропорту привітаємо гуманітарний рейс, що вилітає з Києва, аби доставити засіб дезінфекції, який подарувала Україна для подолання надзвичайної ситуації в Італії. Це ще один знак солідарности між нашими двома країнами. Дякую, Україно», — написав у своєму твіттері посол Італії в Україні Давіде Ла Чечіліа.

Вантаж з України направили через указ Президента України Володимира Зеленського про допомогу Італії в боротьбі з пандемією коронавірусу, повідомили у Міністерстві внутрішніх справ.

«Це другий раунд допомоги Італії. Ми відправляємо п’ять тонн спеціальних санітайзерів, які будуть використовувати для дезінфекції лікарень і рук медичних працівників. Вміст спирту – 70%. Засіб відповідає вимогам Всесвітньої організації охорони здоров’я. Ми не виділяли жодних додаткових коштів на закупівлю засобу. Наші підрозділи забезпечені ним», — сказав заступник міністра внутрішніх справ Сергій Гончаров.

Фото МВС

Окрім цього, він згадав і про 20 українських лікарів, що вирушили на допомогу медикам в Італію:

«Дві бригади українських лікарів уже взялися до роботи у двох госпіталях Італії. Ми щовечора маємо онлайн-конференції, де лікарі розповідають, як там налагоджена медична, епідеміологічна та превенційна робота. Це досвід, який ми вже сьогодні можемо використовувати у боротьбі з вірусом. Настрій у наших лікарів чудовий, вони відчувають підтримку як італійських колег, так і нашої діаспори».

Коментарі