Новини

Про поширення COVID-19 у світі та нові обмежувальні заходи від Кабміну

В Україні за добу виявили понад півтори сотні підтверджених випадків захворювання, найбільше у Чернівецькій області, пік епідемії очікують 14-15 квітня, людям старше 60 років заборонять виходити на вулицю, а поліція перевірятиме документи та медичний статус людини.

За минулу добу в Україні зареєстрували 154 випадки інфікування коронавірусом. Серед них є десять дітей. До закладів охорони здоров’я з нових інфікованих госпіталізували 92 особи, зокрема 4 дітей та 6 медпрацівників.

Про це повідомив під час онлайн-брифінгу заступник міністра охорони здоров’я України та головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

«За добу надійшло 636 повідомлень про підозру на коронавірусну хворобу. Це майже вдвічі більше, ніж за попередню добу. В Україні станом на 10:00 зареєстрували 1096 випадків коронавірусу», — розповів Ляшко.

На сьогодні з початку епідемії госпіталізували 477 осіб (із них 25 дітей). Штучна вентиляція необхідна 16 пацієнтам, а одужали 23 особи (2,1% від загальної кількости людей із лабораторно підтвердженими випадками інфекції). За час епідемії померли 28 осіб, 5 із цієї кількости — за минулу добу, каже заступник міністра.

Летальність від коронавірусу у світі становить 5,4%, в Україні цей показник нижчий — 2,6%. У Німеччині один із найкращих таких показників — 1,4%. Італія та Іспанія мають 11% та 12% летальности відповідно.

«Упродовж доби здійснено 112 викликів бригад екстреної медичної допомоги на підозру COVID-19. За результатами цих викликів госпіталізували 90 людей. Також проведено 386 виїздів мобільних бригад для збору зразків для дослідження біологічного матеріалу. За результатами виїздів відібрано 678 зразків для проведення ПЛР-діагностики хворим та тим, хто з ними контактував», — каже Віктор Ляшко.

За словами заступника міністра, у світі зареєстровано 1 мільйон 104 тисячі випадків захворювання. Це на 82 тисячі більше, ніж минулої доби. Одужало 20% інфікованих, а це 221 тисяча.

«Загалом ми маємо ще плюс 5952 летальних випадки, які мають нас насторожити та змусити серйозно ставитися до епідемії», — зазначив головний санітарний лікар країни.

Найбільша кількість нових підтверджених випадків інфікування за добу, розповідає Ляшко, у Тернопільській, Чернівецькій областях та у місті Києві — 21, 35 та 15 випадків відповідно. На Івано-Франківщині коронавірусну хворобу підтвердили у 13 людей.

Віктор Ляшко повідомив, що вчора, 3 квітня, Кабмін зареєстрував нову постанову про затвердження жорсткіших заходів карантину. Згідно з нею, людям старше 60 років заборонять виходити на вулицю без крайньої необхідности, оскільки ті перебувають у групі найбільшого ризику інфікування.

Крім того, людям, які на самоізоляції, дозволять виходити в певний час у магазини, що розташовані не далі, ніж за два кілометри від місця проживання. Поліція зможе перевіряти документи громадян та за допомогою онлайн-застосунків їхній статус. За результатами перевірки, цих людей можуть притягнути до адміністративної відповідальности.

 

Коментарі