Новини

Кабмін запровадив обов’язкову самоізоляцію для інфікованих коронавірусом та контактних людей

Люди, що відвідували країни чи регіони, де зафіксували китайський вірус, підлягатимуть обов’язковій обсервації впродовж фй 14 днів.

29 березня уряд посилив карантинні заходи через поширення коронавірусу.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я.

Постанова Кабміну зокрема передбачає обов’язкову самоізоляцію для людей, які контактували з інфікованими COVID-19, та для хворих, що не потребують шпиталізації.

«Особи, які відвідували країни чи регіони з місцевою передачею вірусу в громаді, відповідно до ситуаційних звітів ВООЗ, підлягатимуть обсервації (ізоляції) впродовж 14 днів із метою недопущення занесення нових випадків хвороби на територію України. Обласні та Київська міська державні адміністрації мають забезпечити облаштування спеціальних закладів для організації обсервації, транспортування до них осіб, що їй підлягають, а також медичне спостереження за ними», – йдеться у повідомленні МОЗ.

Крім того, до 5 квітня Міністерство цифрової трансформації повинне презентувати електронний сервіс для моніторингу дотримання самоізоляції та обсервації.

Станом на 30 березня в Україні зафіксовано 480 випадків захворювання на COVID-19.

Нагадаємо, у Чернівецькій області лабораторно підтвердили ще 16 випадків COVID-19. Тепер загальна кількість хворих на Буковині від першого встановленого випадку складає 75 осіб.

Коментарі