Новини

Повернутися в Україну на автівці: в МЗС розповіли, як самостійно вертатися з закордону

Після повернення в Україну потрібно суворо дотримуватися всіх запобіжних заходів, зокрема режиму самоізоляції.

У Міністерстві закордонних справ України розповіли, як повернутися в Україну з закордону на автівці.

З Німеччини, Австрії та Чехії до України можна доїхати за допомогою транзитного коридору через Австрію та Угорщину.

Транзит із Німеччини дозволено трасою А1 Мюнхен-Зальцбург. Він працює з 17:00 до 01:00.

Рух територією Австрії можливий так само — із 17:00 до 01:00.

Перетинати чесько-австрійський кордон потрібно з повним баком бензину та проїхати територію Австрії транзитом без зупинок аж до кордону з Угорщиною.

До Угорщини можна в’їхати через пункт пропуск Нікелсдорф-Хед’єшхалом (Nickeldorf- Hegyeshalom). На території цієї країни коридор працює з 21:00 до 05:00. В’їзд до України — через пункт пропуску Чоп-Захонь.

Із Білорусі, Росії, Молдови, Словаччини, Румунії та Польщі рекомендують їхати через КПП, які позначені зеленим кольором на інтерактивній мапі Державної митної служби.

З Литви та Латвії транзит можливий лише через Білорусь.

Із Сербії — через Румунію. Для цього Посольство України в Румунії має завчасно повідомити Міністерство закордонних справ Румунії офіційною нотою з переліком осіб, які планують здійснити транзит.

«Через поширення коронавірусу ситуація змінюється дуже динамічно. Тому радимо під час планування поїздки встановити зв’язок із відповідним консульством України. Також стежте за оновленнями на інтерактивній мапі Державної митної служби», – додали в Міністерстві.

У МЗС також наголосили, що потрібно суворо дотримуватися всіх запобіжних заходів, зокрема режиму самоізоляції після прибуття в Україну.

Коментарі