Без категорії

Слідство у справі Івана Мунтяна про підозру в отриманні хабаря продовжили до 4 серпня

27 березня рішення продовжити слідство ухвалив Вищий антикорупційний суд 

Фото «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд продовжив до 4 серпня строки слідства у справі за підозрою голови Чернівецької обласної ради Івана Мунтяна у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди. Про це пише видання «Слово і діло» з посиланням на трансляцію суду.

Таке рішення 27 березня ухвалила слідча суддя ВАКС Катерина Широка.

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Ігор Щур просив суд продовжити слідство ще на шість місяців, оскільки необхідно провести ще низку слідчих дій. Зокрема, як вказував прокурор, детективи мають допитати свідків у справі, які перебували або перебувають за кордоном. До того ж, режим надзвичайної ситуації ускладнює цей процес. Також НАБУ планує провести інші слідчі дії у зв’язку зі складністю правопорушення.

Адвокати Мунтяна та іншого підозрюваного у дачі неправомірної вигоди Юрія Кушніра заперечували проти задоволення клопотання. На їхню думку, слідство може завершити всі дії у більш короткі терміни. До того ж, як вони стверджували, майже всі слідчі дії в справі провели торік, і лише одна залишилися на 2020.

Нагадаємо, 28 лютого Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду відсторонила Івана Мунтяна від посади голови Чернівецької обласної ради через притягнення його до кримінальної відповідальности.

Коментарі