Новини

COVID-19 на Буковині: скільки хворих, хто одужав та закриті інфекційні відділення

Кількість хворих та тих, хто одужав, зросла. Серед інфікованих багато дітей, а до інфекційних відділень відправлятимуть лише людей із важкими формами вірусу.

 

26 березня голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук провів чергову онлайн-трансляцію щодо ситуації з COVID-19 у Чернівецькій області.

Він підтвердив інформацію про одужання трьох буковинців, серед яких одна дитина:

«Почну з приємної новини. Сьогодні результати лабораторних аналізів підтвердили факт одужання ще трьох людей, які перехворіли коронавірусною інфекцією. Люди лікувалися в інфекційному відділенні нашої обласної клінічної лікарні. Дитину лікарі виписали вже сьогодні, дорослих — завтра зранку».

Станом на сьогодні в області одужали вже чотири людини.

«Завдяки досвіду та успіхам наших медиків у протидії пандемії до нас звертаються по допомогу лікарі з інших областей. Зокрема сьогодні на прохання міського голови Львова Андрія Садового відбулася відеоконференція з нашими медиками», — зазначив Осачук.

Кількість хворих на коронавірус у Чернівецькій області ще зранку складала 42 особи. Сьогодні впродовж дня лабораторно дослідили ще 20 зразків: у п’яти з них зафіксували коронавірусну інфекцію. Інфікувалися троє дорослих та дві дитини віком 2 та 11 років. Тому загальна кількість хворих на COVID-19 у Чернівецькій області сягла 47 осіб.

Вірус виявили у таких населених пунктах:

  • село Великий Кучурів Сторожинецького району;
  • село Привороки Глибоцького району;
  • село Струмок, що на Сокирянщині;
  • місто Вижниця;
  • місто Чернівці.

Згідно з інформацією, яку надав Сергій Осачук, усі інфіковані або нещодавно повернулися з-за кордону, або контактували з тими, хто повернувся.

«Люди перебували у Росії, Франції, Румунії та Німеччині. Отже, не тільки Китай та Італія несуть сьогодні небезпеку», — зазначив Осачук.

Голова ОДА наголосив на тому, щоб люди, які приїхали з-за кордону, утримувалися від близького контакту з дітьми, оскільки ті теж у групі ризику, враховуючи, що частка інфікованих дітей досить велика.

Відтепер до інфекційних відділень відправлятимуть лише людей із важкими формами вірусу. Ті, у кого низька та середня форми, перебуватимуть на самоізоляції вдома − там їм також надаватимуть належну медичну допомогу. Про це розповів голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук.

Відомо також те, що в області збільшилася кількість госпітальних баз, тепер їх десять. Загалом у лікарнях підготували 439 місць, є резервні.

Насамкінець голова ОДА наголосив: «Незважаючи на гарну погоду, утримуйтеся від прогулянок та залишайтеся вдома. Ці обмеження можуть зберегти наші з вами здоров’я та життя».

https://www.facebook.com/SergiiOsachuk/videos/801468353695635/

Коментарі