Без категорії

Уряд призначив нову тимчасову очільницю Міністерства освіти та науки

Нова міністерка народилася у Львівській області, добре володіє польською та англійською мовами.

Кабмін призначив тимчасовою виконувачкою обов’язків міністра освіти і науки України Любомиру Мандзій. Таке рішення ухвалили на засіданні уряду, повідомили у пресслужбі Міністерства освіти.

«У зв’язку з пандемією коронавірусу та всеукраїнським карантином перед міністерством стоїть безліч нагальних викликів та проблем. І найважливіше — ми не маємо часу на повільні рішення: нам потрібно реагувати тут і зараз, вирішити питання закінчення навчального року, проведення вступної кампанії та багато іншого», — сказала Мандзій.

Любомира Мандзій народилася 10 травня 1973 року у селі Опаці Дрогобицького району Львівської області. 1995-го закінчила Львівський державний університет імені Івана Франка за спеціальністю «Географія». Вона вільно володіє польською мовою, а також має достатній рівень англійської.

Упродовж 2016-2019 рр. була директоркою Департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації. У липні 2019-го перемогла у конкурсі на посаду начальника управління Державної служби якости освіти у Львівській області.

11 вересня минулого року Мандзій призначили на посаду заступниці міністерки освіти і науки Ганни Новосад.

Нагадаємо, 4 березня, пропрацювавши пів року, пішов у відставку уряд Олексія Гончарука. За таке рішення проголосували 353 депутати. Проти — 0, утрималися — 49.

Новим прем’єром Верховна Рада призначила Дениса Шмигаля. Пізніше у парламенті проголосували за склад нового Кабінету Міністрів. Депутати не одразу призначили міністрів економіки та агропромисловости, а також освіти й культури та енергетики.

Коментарі