Новини

В Україну прибула партія тестів на коронавірус: коли системи будуть в областях та для кого вони призначені

Експрес-тести на коронавірус будуть проводити у випадку підозри на COVID-19 тільки лікарі визначених закладів охорони здоров’я.

Фото Офіс Президента

Літак Збройних сил України доправив в аеропорт «Бориспіль» із Китаю партію тестів для виявлення коронавірусної інфекції.

Про це повідомили в Офісі президента.

Україна отримала два види тестів: для полімеразної ланцюгової реакції та 250 тисяч експрес-тестів.

Також військовий літак доставив дезінфектори, медичні маски різного ступеня захисту та апарати штучної вентиляції легень.

Тести і медичні засоби передадуть до лабораторій у кожному регіоні України до кінця понеділка, 23 березня. За словами Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, Нацгвардія разом із медиками почали доставку приладів у області.

Експрес-тести на коронавірус будуть проводити тільки лікарі певних закладів охорони здоров’я.

«У випадку, якщо у вас є ознаки гострого респіраторного захворювання – телефонуйте до свого сімейного лікаря. Екстрена медична допомога виїжджає тільки на ургентні випадки. Медичні працівники екстреної допомоги НЕ будуть проводити тест на COVID-19», — наголосили у МОЗ.

У Міністерстві також сказали, що якщо експрес-тест підтверджує коронавірус, лікарі мають узяти додатковий зразок для його підтвердження в лабораторії:

«Експрес-тести будуть використовувати лікарі закладів охорони здоров’я для «санітарного сортування», тобто медики мають зробити два тести: один на грип і експрес-тест на коронавірус. Це потрібно, щоб вирішити, який алгоритм дій застосовувати далі. Якщо тест на грип позитивний, лікарі вживають відповідних заходів. Якщо експрес-тест підтверджує коронавірус, лікарі мають узяти додатковий зразок для його підтвердження в лабораторії за допомогою тесту на ПЛР».

Згідно з повідомленням, лише після цього можна говорити про підтверджений випадок захворювання та вживати необхідні протиепідемічні заходи.

Коментарі