Новини

В Україні вперше оштрафували людину, яка порушила правила карантину

Порушниця продавала харчові продукти з рук у невстановленому місці, цим самим порушуючи санітарно-протиепідемічні правила карантину.

Фото unsplash.com, Білл Оксфорд

20 березня Шевченківський районний суд міста Києва ухвалив перше рішення за порушення правил щодо карантину людей. За рішенням суду, жінку-порушницю оштрафували на 17 тисяч гривень. Про це повідомили у пресслужбі суду.

Суд встановив, що жителька Києва продавала харчові продукти з рук у невстановленому місці. Цим допустила порушення санітарно-протиепідемічних правил у період дії карантину.

«Особу визнано винною у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого статтею 443 Кодексу України про адміністративні правопорушення та накладено адміністративний штраф у розмірі 17 тисяч гривень», — ідеться в повідомленні.

Такий штраф є мінімальним, враховуючи, що притягнута до відповідальности жінка не належить до соціально незахищеної верстви населення, не є особою похилого віку та здійснювала торгівлю фруктами та овочами в значній кількості.

Нагадаємо, 16 березня поліція склала адмінпротокол на 38-річного жителя Глибоцького району у Чернівецькій області, який поширював неправдиві чутки про кількість інфікованих і померлих в Україні від коронавірусу.

 

Коментарі