Новини

У Нацполіції закликають повідомляти про джерела брехливих чуток і фейків, пов’язаних із введенням карантину

У соціальних мережах збільшилися випадки поширення неправдивої інформації щодо карантину.

Інформаційно-аналітичні підрозділи Департаменту кіберполіції Нацполіції України фіксують різке збільшення випадків поширення різних чуток і неправдивої інформації щодо введення в країні режиму карантину для боротьби з коронавирусною інфекцією. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на пресслужбу Національної поліції.

«Фейки, чутки і відверта брехня мають різноманітний характер: починаючи від фейк про розпилення вночі засобів дезінфекції з вертольотів над спальними районами великих міст і закінчуючи забороною прогулянок із дітьми по вулицях Києва під загрозою адміністративної та кримінальної відповідальности», —йдеться в повідомленні пресслужби Нацполіції.

У відомстві наголошують, що ті, хто поширює фейки в таких умовах, хочуть посіяти паніку і дестабілізувати ситуацію.

«Шановні громадяни! Просимо вас критично ставитися до таких чуток і повідомляти в Департамент кіберполіції про їх поширення за e-mail адресою: [email protected] і за телефоном: 0442900110 для встановлення джерел їх поширення та залучення до відповідальности осіб, які розповсюджують завідомо неправдиву інформацію», — закликали в Нацполіції України.

З питань щодо порядку організації карантинних заходів та відповідальности за їх порушення офіційну інформацію поширюватимуть лише на офіційних каналах через інтернет-портали Президента України, Кабінету Міністрів, Міністерства охорони здоров’я та Міністерства внутрішніх справ.

Коментарі