Новини

Українців повертають додому: евакуація громадян через коронавірус

За даними голови МЗС, з Єгипту прибули понад 200 українських громадян, більше 100 — з Грузії. На Шрі-Ланці застрягли 105 українців, у Польщі питання евакуації ще вирішують.

Фото JC Gellidon, unsplash.com

17 березня додому повернулися українці з Єгипту. Авіакомпанія SkyUp Airlines почала вивозити звідти українських туристів, яким скасували рейси через закриття авіасполучення.

Про це на своїй сторінці у Твіттері згадав заступник міністра закордонних справ Єгор Божок.

«Продовжуємо повертати в Україну співвітчизників, яких COVID-19 застав закордоном. Сьогодні вночі з Єгипту прибуло більше 200, а зранку з Грузії – більше 100 українців», — написав заступник міністра.

Згодом і глава МЗС України Дмитро Кулеба прокоментував повернення українців:

«SkyUp Airlines почав вивозити наших людей із Шарму, за що компанії подяка. Зранку вже 5 літаків на Бориспіль, 1 — на Львів (фото). Консул допомагає. Спільно з Владиславом Криклієм працюємо з туроператорами та авіакомпаніями, щоб допомогти нашим громадянам»,  — написав глава МЗС.

Коротко про ранок закордонних справ:Шрі-Ланка – 105 громадян застрягли. Але їх буде явно більше. Дізнаємося про нових…

Gepostet von Dmytro Kuleba am Dienstag, 17. März 2020

Також Кулеба повідомив, що на Шрі-Ланці застрягли 105 громадян України, наразі посольство займається питанням їхньої евакуації.

Окрім цього, МЗС планує виділення додаткових автобусів для пунктів пропуску на кордоні з Польщею, аби повернути українців.

«Вирішили з головами Львівської та Волинської обласних держадміністрацій питання виділення додаткових автобусів для пунктів пропуску на кордоні. Завдяки домовленостям наших прикордонників із польськими, наші автобуси заїжджають в Польщу, збирають наших людей і перевозять їх на територію України. Консули допомагають, в окремих випадках працюють просто на кордоні», — додав Кулеба.

У повідомленні йшлося і про те, що Україна по всьому світу шукає тести на коронавірус та апарати вентиляції легенів.

Коментарі