Новини

Мийте руки та користуйтеся електронними послугами: Мінцифра дає поради щодо протидії COVID-19

У Міністерстві розповіли про користь електронних підписів, як уникнути контакту через документ та нагадали про правила гігієни.

Фото Alexey Elfimov, unsplash.com

Міністерство цифрової трансформації рекомендує громадянам користуватися державним додатком «Дія», аби вберегти себе від пандемії.

Поради Мінцифра оприлюднила на своїй сторінці у фейсбуку:

«Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила про пандемію коронавірусу у світі. Маємо деякі рекомендації, як зменшити ризик зараження».

У Міністерстві зазначили, що похід у державний орган для отримання послуги – це зайвий ризик, оскільки існує загроза поширення вірусу. Для українців, які не хочуть піддаватися небезпеці, рекомендують використовувати електронний підпис:

«Для того, щоб скоротити такі візити, рекомендуємо скористатися послугами, які можна отримати за допомогою електронних підписів. Тим паче, що відтепер ви можете користуватися електронним підписом на звичайній флешці завдяки нашому експериментальному проєкту. А ця можливість доволі популярна – понад 1,5 млрд разів українці скористалися електронним підписом за 2019 рік».

Також у Мінцифрі порекомендували обмежувати контакт через паперові документи та використовувати мобільний додаток «Дія» для пред’явлення документів у всіх необхідних випадках:

«Зважаючи на спосіб поширення коронавірусу контактним шляхом, ми рекомендуємо використовувати мобільний додаток для пред’явлення ваших документів у всіх необхідних випадках. Чому? Часто використання звичайних документів потребує контакту з іншими людьми та передання з рук у руки. А пред’явлення документів у Дії може відбуватися через зчитування QR-коду».

Серед рекомендацій була і «гігієна телефону» та флешки як носія підпису. Хоча б раз на день потрібно протирати гаджети за допомогою спиртовмісних дезінфікаційних спреїв чи інших засобів.

 

Коментарі