Новини

Голова Чернівецької ОДА закликав громадян, які були за кордоном, проявити соціальну відповідальність та самоізолюватися

Через коронавірус на Буковині посилять обмежувальні заходи. 

У Чернівецькій області посилили заходи карантину через коронавірус. Зокрема вирішили закрити спортивні комплекси, басейни, лазні та інші схожі заклади. Про це повідомив під час брифінгу щодо ситуації з коронавірусом на Буковині голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук розповів, що другий випадок захворювання на коронавірус у Чернівцях не такий, як перший:

«Захворіла людина, яка не подорожувала за кордон. Вона інфікувалася, перебуваючи постійно вдома. Захворіла через контакт із родичами».

Дружина інфікованого подорожувала та перебувала на роботі в Італії упродовж останніх 14 днів.

Сергій Осачук звернувся до буковинців, які останні 3-4 тижні повернулися з-за кордону, та попросив проявити соціальну відповідальність і самоізолюватися, аби не створювати небезпеки для інших містян. Адже особа може бути носієм вірусу, але не мати симптомів та не бути хворою.

Також на брифінгу повідомили, що стан інфікованого чоловіка, у якого 12 березня виявили коронавірус, стабільний.

«Його дружина, яка є носійкою вірусу, зараз на обсервації під наглядом медиків. У неї немає симптомів інфекційного захворювання. Контактних осіб встановили, вони також під наглядом лікарів», — повідомив голова ОДА. 

Крім того, Сергій Осачук зазначив, що в області посилять обмежувальні заходи.

«Увечері 12 березня засідала комісія техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якій ухвалили низку обмежувальних заходів, аби мінімізувати контакти людей у тісному середовищі один з одним. Обмежувальні заходи, які вже діють на території всієї країни до 3 квітня, ми підсилюємо для всіх спортивних комплексів, басейнів, лазень, великих розважальних центрів. Якщо у ці дні у вас заплановані гучні сімейні свята, просимо утриматися від таких форматів», — закликав голова ОДА.

Нагадаємо, 12 березня у Чернівцях виявили другий випадок зараження коронавірусом.

Коментарі