Новини

США забороняють подорожі з Європи на 30 днів

Президент США Дональд Трамп заявив про обмежувальні заходи через пандемію коронавірусу.

Президент Дональд Трамп оголосив, що будь-яке сполучення США з Європою, зокрема морські та авіаперевезення, закривається на 30 днів, аби стримати поширення коронавірусу. Про це повідомляє УНІАН із посиланням на BBC.

«Ми зупиняємо всі подорожі з Європи на наступні 30 днів. Нові правила починають діяти з півночі п’ятниці 13 березня», — сказав Трамп у зверненні до нації ввечері 12 березня.

У США випадки хвороби зафіксували у людей, які приїхали з Європи. Тому в країні вирішили діяти інакше і після важких консультацій з урядом запровадили «декілька сильних, але необхідних заходів, щоб захистити здоров’я усіх американців», заявив Президент Сполучених Штатів.

Обмеження не поширюватимуться на вантажні перевезення. До того ж, обмеження на поїздки забороняють в’їзд у США для більшости іноземців, які побували в країнах Шенгенської угоди в Європі впродовж 14 днів до прибуття в США.

До списку «заборонених» країн входять Австрія, Бельгія, Угорщина, Німеччина, Греція, Данія, Естонія, Ісландія, Іспанія, Італія, Латвія, Литва, Ліхтенштейн, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Норвегія, Польща, Португалія, Словаччина, Словенія, Фінляндія, Франція, Чеська Республіка, Швейцарія та Швеція.

Також заборона на в’їзд не стосується людей, які мають постійну посвідку на проживання та найближчих родичів — громадян США.

«Ми можемо знизити ймовірність зараження — і таким чином значно ускладнити передачу вірусу. У нього не буде жодного шансу в протистоянні з нами. Жодна країна не є більш підготовленою і більш стійкою, ніж США», — сказав у своєму зверненні Трамп.

Гарант США не став оголошувати надзвичайний стан, хоча такий варіант розглядався. У підсумку звернення закликав американців мити руки та залишатися вдома, якщо почуваються зле.

President Trump Addresses the Nation

President Trump will address the nation LIVE at 9:00 p.m. ET.

Gepostet von The White House am Mittwoch, 11. März 2020

Коментарі