Новини

Третя доба з коронавірусом: ще одну людину перевіряють на інфекцію, очікують на тест-системи і гуманітарну допомогу з ЄС

Сьогодні в області очікують результати аналізів п’ятьох буковинців із підозрою на коронавірус.


Сьогодні, 6 березня, до обласної клінічної лікарні у Чернівцях доправили ще одну особу з підозрою на інфекцію коронавірусу. Ця людина не перебувала за межами України, але контактувала з тими, хто повернувся з-за кордону. Про це на брифінгу повідомив голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук.

Наразі пацієнт із симптоматикою і температурою в лікарні, у нього взяли аналізи та направили проби до Києва в Центральну лабораторію МОЗ.

Крім того, сьогодні, 6 березня, під наглядом лікарів із підозрою на коронавірус у Чернівцях офіційно шестеро осіб. Також наразі в області ще немає тест-систем на виявлення цієї інфекції.

«Упродовж дня ми очікуємо на офіційні результати з лабораторії з Києва щодо шести проб аналізів. Стосовно тест-систем, які би прискорювали можливість отримання результатів на наявність інфекції, ми спілкуємося зі всіма областями України — наразі таких немає в жодній. Лише 12 березня фірма-постачальник отримає їх, і тест-системи доставлять в Україну. Відповідно ми організуємо доставку до Чернівців», — каже Сергій Осачук.

Стан чернівчанина, у якого виявили інфекцію коронавірусу, наразі стабільний, не погіршився, зберігається симптоматика. Впродовж доби чоловік має різні показники температури.

Крім того, в інфекційному відділенні обласної клінічної лікарні оголосили надзвичайну ситуацію об’єктного типу, аби забезпечити режим спокою пацієнтів, які перебувають під наглядом лікарів, зазначає Сергій Осачук.

У Чернівцях наразі визначили три базові медичні заклади для надання допомоги хворим на коронавірус. Також готові приймати таких пацієнтів інфекційні відділення у районах.

«У районах інфекційні відділення готові в межах того стану, в яких вони перебували десятиліттями. Найближчим часом ми отримаємо гуманітарну допомогу з Європейського союзу і зможемо модернізувати та покращити стан інфекційних відділень», — зазначив Сергій Осачук.

Нагадаємо, з 6 березня у всіх школах та вишах Чернівецької області та Чернівців зокрема призупинили навчальний процес.

Також 5 березня виділили 4 мільйони гривень із резервного фонду бюджету області на запобігання розповсюдженню коронавірусу на Буковині. Їх витратять на засоби індивідуального захисту для лікарів.

Фото Анастасії Бойчук

Коментарі