Новини

У Чернівцях з’явилася перша ліфтова платформа у школі

У школі реалізували два проєкти бюджету ініціатив чернівчан.

Фото з повідомлення міськради

У ЗОШ №38 презентували перебудовані нові класи, сучасний освітній простір та провели тестування ліфтової платформи. До основного корпусу школи добудували чотири класи, провели реконструкцію коридорів, облаштували першу ліфтову платформу для покращення доступности освітнього простору. Це перший ліфт, який облаштували у загальноосвітньому закладі для потреб учнів, батьків, учителів.  Крім того, у добудові утеплили фасадні стіни, встановили вікна енергозбереження та двері, провели протипожежну обробку дерев’яних конструкцій, встановили систему протипожежного захисту, провели благоустрій території.

Загальна вартість реконструкції – 5,52 мільйони гривень, ще 200 тисяч гривень спрямували на закупівлю меблів. Кошти на будівельні роботи, меблі та обладнання виділили з міського бюджету. Батьківська громада на облаштування освітнього простору зібрала 55 тисяч гривень.

«Зміни у цій школі, перетворення освітнього простору, новий зміст навчально-виховної роботи стали можливими завдяки активній участі учнів та педагогів в інноваційних міжнародних проєктах. Цей досвід цікавий для інших шкільних колективів, будемо робити школи у Чернівцях доступними, сучасними, відкритими та інноваційними, де дітям цікаво і комфортно вчитися», – зазначають на сайті міської ради.

Коментарі