Новини

У Чернівцях відкрили виставку картин особливого художника

Роботи Яна Ленігевича можна побачити в «Особливому просторі».

28 лютого в Особливому просторі у Чернівцях (вулиця 28 Червня, 49) відкрили виставку картин особливого художника Яна Ленігевича. Експозиція є частиною проєкту художниці Лариси Куваєвої «Ті, що світять».

Янові 17, у нього ДЦП. Вже десять років він навчається художнього мистецтва у Лариси Куваєвої.

«Він прийшов до мене на заняття, коли йому було шість із половиною рочків. Одразу відчулося, що ця дитина особлива у всьому. Він дуже гарно відчуває мистецтво. Ян малював пастеллю, акварелями. Зараз здебільшого працює акрилом та акварелями. Весь період нашого спілкування – безперервна радість для мене. Він світла людина, чиста. Я чекаю його на заняття з радістю», — розповідає наставниця Яна, художниця та власниця студії «Akadem-ART» Лариса Куваєва.

За її словами, крім того, що Ян талановитий художник, у нього багато терпіння. Він тихенько малює, скрупульозно, нікуди не поспішаючи. Малює радісними кольорами. Ян часто присвячує свої картини комусь: мамі, сестрі, вчителю, лікареві.

Хлопець розповідає, що картини малює як для себе, так і на замовлення.

«Легше, коли я бачу картину чи малюнок з календаря, а потім його відтворюю. Зараз я відвідую студії раз чи двічі на тиждень. Малюю природу, пейзажі, дуже хочу і люблю малювати портрети. На одну картину можу витратити два тижні», — розповідає художник.

Зараз Ян готується до персональної виставки, яку відкриють у Чернівцях улітку.

Нині в Особливому просторі можна побачити дев’ять робіт хлопця. Охочих чекають за адресою: вулиця 28 Червня, 49.

      

Фото Анастасії Бойчук

Коментарі