Новини

У Чернівцях відкрили першу в Україні інклюзивну кухню

Гроші, отримані з продажу смаколиків, витрачатимуть на дозвілля людей з інвалідністю. 

29 лютого на вулиці Шевченка, 37 у Чернівцях відкрили першу в Україні інклюзивну кухню. 

Її мета –  допомогти молоді з інвалідністю реалізувати себе. Тут вони отримають досвід, що допоможе працевлаштуватися у майбутньому.

«Ми хочемо, щоб люди з інвалідністю відчували себе щасливими та реалізованими в суспільстві. Адже їм важливо, аби щодня була якась стабільність. Тут вони знають, що сюди приходять, одягають робочий одяг та беруться за приготування смаколиків», – каже керівниця інклюзивної кухні Валерія Мартинюк.

Дівчина почала допомагати молоді з інвалідністю у центрі «Любов, яка лікує», де готували повсякденні страви. А вже сьогодні у просторі інклюзивної кухні готують арахісову пасту, гранолу, цитрусові фріпси та багато інших смаколиків. 

«Я захоплююся тим, що зробила Валерія. Пишаюся, що саме в Чернівцях відкрили першу в Україні інклюзивну кухню, де люди з інвалідністю можуть розвиватися», –  каже відвідувачка заходу Тетяна Семенюк.

Під час презентації гості дегустували арахісову пасту, карамелізовані горіхи та цитрусові фліпси.  

Кухар Макс, якого називають експертом із горіхів, вважає, що  головний інгредієнт граноли – любов. 

«Мені дуже подобається готувати. Моя улюблена страва – гранола.  Найбільше люблю поєднання кеш’ю з мигдалем та волоський горіх із персиками. Я швидко навчився цієї справи», – розповідає кухар Максим Череп’юк.

Придбати смаколики в інклюзивній кухні можна щодня з 10:00 по 20:00, крім неділі. 

  

Фото Анастасії Бойчук

Коментарі