Новини

Заступник секретаря РНБО проінспектував КПП «Порубне» та інфекційні лікарні у Чернівцях

Олексій Соловйов приїхав переконатися, наскільки Чернівецька область готова протидіяти розповсюдженню інфекції коронавірусу, та перевірити, чи достатньо засобів допомоги для потенційних хворих.

Сьогодні, 28 лютого, перший заступник секретаря Ради національної безпеки України Олексій Соловйов прибув на Буковину, аби проінспектувати, чи готова наша область надавати медичну допомогу хворим з інфекціює коронавірусу, протидіяти потраплянню на територію області таких хворих та недопущення розповсюдження. Зокрема він відвідав засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Чернівецької ОДА, інфекційне відділення Чернівецької обласної клінічної лікарні та контрольно-пропускний пункт «Порубне».

Під час брифінгу він розповів журналістам, що є певні проблеми із забезпеченням засобів захисту медичного персоналу та назвав незадовільними умови в інфекційному відділенні Чернівецької обласної клінічної лікарні.

«Є деякі проблеми. Вони стосуються насамперед забезпечення засобів індивідуального захисту медичного персоналу, державної прикордонної служби (ми там були, наразі все є) щодо медичного персоналу, наразі все є, але в перспективі цих запасів не вистачить. Тому будемо шукати шляхи вирішення. В Україні є виробники, які зараз розвертають свої додаткові потужності для виробництва засобів індивідуального захисту», — зазначив Олексій Соловйов.

Також він сказав, що знає про відсутність захисних масок в аптеках міста та висловив сподівання, що найближчим часом вони з’являться у продажу.

Загалом перший заступник секретаря РБНО вважає, що область готова до викликів та небезпек. Ситуацію на кордоні досить ефективно контролюють. Усі люди з підозрою на інфекцію коронавірусу потрапляють під пильний огляд лікарів.

«Я був на пункті пропуску «Порубне». За останні декілька днів тут було шість випадків із підозрою на коронавірус. Це були люди з підвищеною температурою. Чітко спрацювали всі служби. Локалізували і розмістили у карантинну зону цих пацієнтів та взяли тести на всі віруси, остаточно з’ясували, що коронавірусу немає, і людину відпустили додому. Але зі всіма цими людьми підтримують контакти. Вони наразі почуваються добре», — каже Олексій Соловйов.

Також він побував у Чернівецькій обласній клінічній лікарні та поспілкувався з двома хворими, аналізи яких не підтвердили інфекцію коронавірусу. Каже, ці пацієнти почуваються добре.

«Та головне, що у вас є висококваліфіковані лікарі, які за потреби можуть надати допомогу».

Нагадаємо, раніше ми писали, що у шпиталізованих буковинців інфекції коронавірусу не виявили.

 

Фото Анастасії Бойчук

Коментарі