Новини

В Україні висадять 5 мільйонів дерев за добу

Дерева садитимуть під час всеукраїнської акції «Відновлюємо ліси разом».

Фото onetreeplanted.org

21 березня Міністерство енергетики та захисту довкілля разом із Державним агентством лісових ресурсів планують висадити по Україні 5 мільйонів дерев за один день.

Про це повідомляють у Кабміні.

Дерева садитимуть під час всеукраїнської акції «Відновлюємо ліси разом».

З 21 до 29 березня в Україні також проведуть тижневий марафон. Так, планують посадити щонайменше 10 мільйонів дерев. Після інструктажу висадити однорічні саджанці у лісі за допомогою спеціального обладнання зможе кожен охочий.

«Метою акції є відновлення українських лісів, підвищення іміджу лісової галузі та професії лісівника, поінформованості суспільства щодо важливості та необхідності проведення лісогосподарських заходів, поширення знань про ліси та їх важливість для існування життя на планеті, поліпшення екологічної ситуації в країні, виховання у молодого покоління шанобливого ставлення до природи», — зазначає у своєму повідомленні Кабмін.

Акція триватиме одночасно в усіх областях України. Інформацію про висадку дерев можна буде побачити на вебсайтах державних лісогосподарських підприємств та обласних управлінь лісового і мисливського господарства.

Раніше «Шпальта» повідомляла, що Буковина теж долучиться до проєкту.

Наразі у Чернівецькій ОДА проводиться робота зі збору пропозицій щодо місць висадки дерев.

Також організатори планують провести цілорічне висадження нових парків та алей, організувати освітні воркшопи у навчальних закладах та започаткувати міжнародний флешмоб «Озеленення України. Озеленення планети!».

Коментарі