Новини

«Belle Vue Band» та «Yan-Vedaman Quartet» виступили в Чернівцях з авторським джазом

Як відбувся вечір джазової музики у Чернівцях.


26 лютого у Будинку естетики та дозвілля відбувся концерт джазових колективів «Yan-Vedaman Quartet» та «Belle Vue Band». 

«Це надзвичайно необхідно місту, адже колись Чернівці позиціонували себе як культурний центр Європи. Наразі, на жаль, цей культурний формат і культурна царина не зайнята. Джаз узагалі вважається елітною музикою, тому такого роду заходи допомагають розвивати якісну культуру міста», – ділиться враженнями чернівчанка Лілія Холоменюк.

Чернівецький колектив  «Belle Vue Band» виступив із композиціями зі свого майбутнього альбома. Музика цього гурту – суміш джазу, ф’южна, фанку та вкраплень фолкових мотивів. Музиканти грають у формі тріо та квартету: Алекс Руді – бас-гітара, Віталій Шляхта – гітара, Серж Запорожець – барабани та Артур Анучкін – саксофон.

«Люблю джаз. Хочу послухати якісну музику й отримати задоволення від вечора. Я вперше на такому джазовому концерті і хочу подивитися, як воно взагалі відбувається», – каже Сергій Поплавський.

Український гурт «Yan-Vedaman Quartet» грав композиції зі свого останнього альбома «Paramatma». Квартет виконує модерний джаз. За фортепіано та синтезатором Андрій Костенюк, барабанами – Олександр Лебеденко, саксофоном – Ян Ведаман та басом – Дмитро Фельдман, проте замість Дмитра у Чернівцях на концерті зіграв Сергій Голик.

Організувала концерт мистецька формація «DZESTRA».

«Майже всім українським містам дуже бракує репрезентації різних напрямків культури і мистецтва. Саме різноманіття і можливість вибору робить населений пункт культурним містом. Ми працюємо радше у сфері альтернативної культури. Організація джазових вечорів – один із напрямків діяльности нашої формації. Довго у Чернівцях взагалі не відбувалося подібних концертів. Ми прагнемо виправити цю ситуацію», – розповідає координатор формації Жан Побе.

Наступну джазову подію «DZESTRA» планує організувати у квітні. Також Жан розповів, що авдиторія, яка ходить на мистецькі заходи у Чернівцях, зменшилася, потрібно шукати нові підходи до молодшого покоління.

Фото Анастасії Бойчук

Коментарі