Новини

У Чернівцях зафіксували перший випадок сказу цього року

Інцидент трапився минулого понеділка на вулиці Горіхівській на території приватного господарства.

Фото ілюстративне

У Чернівцях на території приватного господарства хворий на сказ собака покусав власницю. На третій день він помер. Інцидент стався минулого понеділка на вулиці Горіхівській. Про це повідомляє пресслужба Чернівецької міської ради.

Державна надзвичайна протиепізоотична комісія при Чернівецькій міській раді провела розслідування щодо підтвердження захворювання собаки на сказ. Під час розслідування встановили, що тварина була безпородною, її вік — п’ять місяців, утримували її у дворі цього господарства. За вакцинацією на сказ власниця не зверталася.

«Спеціалісти Чернівецької обласної державної лікарні ветеринарної допомоги провакцинували всіх тварин, яких утримують на території цього господарства, за схемою вимушеної вакцинації та продезінфікували саму територія», — йдеться у повідомленні.

Державна надзвичайна протиепізоотична комісія провела засідання із залученням інших фахівців, де вирішили накласти карантинні обмеження на це приватне господарство й оголосити територію в радіусі 100 м від епіцентру події загрозливою щодо захворюваности на сказ. Комісія розробила та затвердила комплексний план заходів із боротьби та профілактики сказу в приватному господарстві.

Наразі там проводять ветеринарно-санітарні заходи з метою ліквідації вогнища сказу, а також щеплення тварин, сприятливих до захворювання.

Як повідомив директор МКП «Центр стерилізації тварин» Артем Жук, це перший зафіксований випадок сказу цього року. Також він запевнив, що всіх безпритульних тварин, які перебувають у карантинній зоні, відловлять для подальшого спостерігання.

Коментарі