Новини

IT-галузь має щорічно приносити в бюджет 13 мільярдів доларів

IT-галузь швидко зростає і торік вона була вже другою за експортом в Україні.

Фото Christina @wocintechchat.com

Кількість IT-спеціалістів в Україні збільшиться, а сама галузь має приносити в бюджет $13 мільярдів на рік.

Про це під час виїзної наради комітету Верховної Ради з питань цифрової трансформації у Запоріжжі сказала перша заступниця комітету Кіра Рудик, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«IT-галузь швидко зростає і торік вона була вже другою за експортом у нашій країні. Ми аграрна країна, і в нас є всі шанси, щоб через деякий час стати технологічною. Що треба зробити, аби цього досягти? По-перше, збільшити дохід від експорту до $13 мільярдів на рік», — сказала Кіра Рудик.

Згідно з даними Рудик, за підсумками 2019 року дохід від ІТ-галузі склав близько $5 мільярдів.

Другим завданням є збільшення кількости спеціалістів зі 160-250 тисяч до 650 тисяч осіб. Це важливо тому, що IT — один із напрямків, де людина власним розумом може чесно, прозоро заробляти гроші та залучати інвестиції.

Також заступниця комітету наголосила, що для розвитку сфери програмування влада не повинна збільшувати для IT-сфери податки.

Раніше «Шпальта» повідомляла, що на сервісі для пошуку та взаємодії фрілансерів і замовників Freelancehunt.com представили статистику найбільш затребуваних професій на фрілансі за 2019 рік.

Згідно з нею, найбільшим попитом досі користуються програмісти. Торік майже половина всіх замовлень на сервісі була пов’язана з розробкою мобільних додатків, обслуговуванням інтернет-магазинів, версткою вебсторінок, супроводом сайтів. Загальна кількість проєктів у цій категорії перевищила сто тисяч.

 

Коментарі