Новини

Нацвідбір на Євробачення-2020: хто представлятиме Україну у Роттердамі

Серед шести учасників цьогоріч перемогу здобув електро-фолк гурт GO_A з піснею «Соловей», отримавши найвищу оцінку як від суддів, так і від глядачів.

Фото t1.ua

22 лютого завершився фінал національного відбору на «Євробачення-2020». За право представляти Україну на міжнародному пісенному конкурсі боролися шість учасників — переможці півфіналів KRUTЬ, Jerry Heil, GO_A, David Axelrod, KHAYAT і TVORCHI. За результатами оцінок журі та голосування глядачів перемогу здобув електро-фолк гурт GO_A.

Першою номер показала фаворитка першого півфіналу співачка і бандуристка з Хмельницького Марина Круть, яка виступає під псевдонімом KRUТЬ. У номері вона поєднала звучання старовинного інструменту, голос і сучасну музику.

«Я мрію вийти на сцені в Роттердамі з моїм інструментом і показати світу бандуру», — сказала Марина перед виступом.

Другою вийшла на сцену молода співачка, авторка і композиторка Jerry Heil (Яна Шімаева), «Прорив року» за версією премії Jager Music Awards, «Відкриття року» за версією журналу Viva, номінантка на музичну премію YUNA 2020 у категоріях: «Найкраща виконавиця», «Найкраща пісня», «Відкриття року». Спеціально для «Євробачення» вона написала пісню «Vegan», але після першого півфіналу нарвалася на критику. Співачка прислухалася до порад, змінила номер і повернулася до образу в звичній для неї піжамі.

Електро-фолк гурт GO_A з піснею «Соловей» виступив третім. Музиканти поєднали автентичний вокал, сучасні танцювальні біти, африканські барабани та електрогітару. Учасники гурту — вокалістка Катерина Павленко, мультиінструменталіст Тарас Шевченко і гітарист Іван Григоряк —кажуть, що перш за все рвуться на конкурс у Роттердам, аби нести українську культуру.

Виконавець David Axelrod, який виступив четвертим із піснею Horizon, кардинально змінив свій номер і імідж на сцені, ставши схожим на героя «Гри престолів».

«Моя пісня — це саундтрек любові», — сказав Девід після виступу.

Дроздов назвав вдалою зміну іміджу Девіда. 

«Краще, ніж Девід, не співав ніхто. Але чи проголосують за це?» — зазначив Андрій Данилко і похвалив нову зачіску учасника.

KHAYAT (Андрій Хаят), відомий за участю у проєкті «Голос країни», вдруге штурмував національний відбір під номером «п’ять». Цього року з піснею «Call For Love» він хотів би «порвати» конкурс і влаштувати яскраву українську вечірку в Роттердамі.

«Я хочу показати, що ми сучасні українські артисти, які пам’ятають про своє коріння», — сказав Андрій.

Тернопільські фармацевти, гурт TVORCHI, що стали фаворитами другого півфіналу, з піснею Bonfire закривали національний відбір. Хлопці також змінили образи і попрацювали над вокалом.

У результаті оцінки були такими. На останньому місці за одноголосним рішенням журі опинилася Jerry Heil. Друге місце з кінця зайняли TVORCHI. Всього три бали отримав Девід Аксельрод. Чотири — поставили KHAYAT, п’ять — KRUТЬ. А найвищий бал дістався гурту GO_A.

Глядачі трохи інакше оцінили виступи фіналістів: 1 — Jerry Heil, 2 — Девід Аксельрод, 3 — TVORCHI, 4 — KRUТЬ, 5 — KHAYAT.  Як і судді, глядачі поставили на перше місце GO_A. Цей гурт і представить Україну в Роттердамі в травні.

Коментарі