Новини

У Чернівцях студенти та школярі провели тиху акцію пам’яті загиблих на Майдані

До демонстрації долучилися не лише Чернівці, а й інші області країни та українська діаспора за кордоном.

20 лютого на Центральній площі у Чернівцях відбулася всеукраїнська тиха акція «Ангели пам’яті». Учасники розвісили паперових янголят на знак пам’яті про загиблих активістів Революції гідності та вбитих військових у зонах бойових дій на території Донецької та Луганської областей.

«У часи Майдану на деревах на вулиці Інститутській розвішували паперових ангелів, які були мовчазними свідками тих подій. Ця акція відбувається вшосте в Україні та вдруге у Чернівцях. Вперше вона проводилася у Чернівецькому коледжі дизайну та економіки. Цьогоріч організатори запропонували три локації: на Алеї Героїв, на вулиці Небесної сотні і сьогодні на Центральній площі, на яких упродовж трьох днів вшановували пам’ять убитих героїв», — каже практична психологиня Чернівецького коледжу дизайну та економіки Ірина Горожанська.

Організатори зазначають, що до демонстрації долучилася більшість освітніх закладів Чернівців, а взагалі акцію підтримали не лише в Україні, а й у інших країнах світу.

«Ця акція має статус міжнародної. Її підтримала українська діаспора у Канаді та інших країнах, де є велика концентрація українців. Із місцевих сьогодні долучилися студенти коледжів, університетів, учні шкіл, ліцеїв та інших закладів освіти, соціально активна молодь», — розповідає волонтерка та координаторка акції «Ангели пам’яті» у Чернівцях і на Буковині Галина Абрам’юк.

Пані Галина пояснює, що місця, де активісти вродовж трьох днів розвішували паперових ангелів, символічні й так чи інакше пов’язані з подіями 2014-го року.

«Ми обрали локації не випадково, адже вони названі на честь українських героїв, а Центральна площа — це і є наш місцевий Майдан. Адже тут були демонстранти, які теж, як могли, виступали проти тодішньої влади та її антиукраїнських дій. Це намолене місце», — каже Галина Абрам’юк.

 

 

Фото Анастасії Бойчук

 

Коментарі