Новини

Чернівецькі активісти підготували звернення до української влади: що вимагають

Активісти висловили вимоги щодо покращення освіти, запропонували розробити та запровадити в Україні систему страхової медицини, удосконалити правові акти, спрямовані на захист прав військовослужбовців та їхніх родин.

20 січня в Українському народному домі у Чернівцях відбувся круглий стіл-дискусія під назвою «Майдан. Шість років по тому: антиукраїнський реванш і загроза втрати державности».

Учасники круглого столу озвучили важливі вимоги до влади, які шляхом голосування внесли до звернення. Зокрема активісти висловили вимоги щодо покращення освіти через створення програми патріотично-культурного виховання молоді, запропонували розробити та запровадити в Україні систему страхової медицини, вдосконалити правові акти, спрямовані на захист прав військовослужбовців та їхніх родин.

«Наразі державна безпека України знову під загрозою. Ми зібралися, щоб спробувати частково вирішити ті проблеми, які є сьогодні в країні, сформувати можливі шляхи підвищення ефективности роботи владних структур. Ми хочемо від них пояснень їхніх кроків, щоб пам’ять про героїв Революції гідності не зникла і такого більше не сталося», — каже заступник голови Чернівецької обласної ради Віталій Мельничук.

Крім того, учасники круглого столу обговорили події Євромайдану, проаналізували ситуацію в країні того часу та визначили, як це вплинуло на сучасність.

«Через байдужість як місцевої, так і центральної влади та абсурдність їхніх рішень в українців накопичувалося незадоволення. Це колись мало статися, однак ніхто не знав, як це закінчиться. Та чи можна це назвати Революцією? Адже цей термін означає прихід кардинальних змін. А змін немає. Сьогодні ми маємо спробувати змінити цю ситуацію», — каже пан Мельничук.

Стрім з події можна переглянути на сторінці «Шпальти» у фейсбуку.

Фото Анастасії Бойчук

Коментарі