Новини

Науковець Ярослав Виклюк став радником голови Чернівецької ОДА: впроваджуватиме Smart-технології в регіоні

Ним став доктор технічних наук із Буковинського університету.

Фото Helloquence, unsplash.com

Проректор із наукової роботи й міжнародних зв’язків приватного вищого навчального закладу «Буковинський університет» Ярослав Виклюк став радником голови Чернівецької обласної держадміністрації на громадських засадах. Про це науковець повідомив на своїй сторінці у фейсбуку.

Також він оприлюднив фото та посвідчення радника і написав:

 «А давайте зробимо Буковину кращою. Просто – найкращою!»

У коментарі «Шпальті» Ярослав Виклюк розповів, найперше – планує оптимізувати роботу сайту ОДА. Але головна ідея – впровадження досвіду Smart-технології.

«Головна ідея — це те, що у мене великий досвід міжнародної співпраці, і голова облдержадміністрації хоче, аби я допоміг перенести цей досвід Smart-технологій на наш регіон. Бо насправді Чернівецька область посідає одні з останніх місць майже за всіма показниками, зокрема й у інформаційному забезпечеченні. Тому один із пріоритетних напрямків області — це Smart-технології», — каже Ярослав Виклюк.

Крім того, за його словами, серед пріоритетів — вивчити потреби жителів об’єднаних громад, аби автоматизувати надання адміністративних послуг, щоб вони відчували себе частиною громад.

 

Коментарі