Новини

За минулий рік в Україні зросла кількість ФОПів

Загальна кількість ФОПів наразі складає 1,885 мільйона.

Фото Kelly Sikkema, unsplash.com

За 2019 рік в Україні побільшало фізичних осіб-підприємців. Кількість зросла зокрема через спрощену систему оподаткування, де зареєструвалося 1,488 мільйона ФОПів.

Про це повідомляє Державна податкова служба України.

Загальна кількість ФОПів наразі складає 1,885 мільйона, проте не всі з них працюють на спрощеній системі оподаткування. Частина ФОПів сплачують податки на загальній системі, тобто розраховують прибуток та платять податок на дохід підприємств (18% від прибутку).

До цього кількість ФОПів в Україні скорочувалася. Так, у 2017-2018 роках фізичних осіб-підприємця в Україні зменшилося на 164 тисячі.

Фото Державної податкової служби України

«Ці цифри свідчать про пожвавлення ділової активности на рівні мікробізнесу на спрощеній системі, і, відповідно, збільшення надходжень до бюджету від єдиного податку. Зі свого боку, податкова служба й надалі покращуватиме якість податкового сервісу, зокрема й розширення переліку та якості електронних послуг», – зазначив голова ДПС Сергій Верланов.

Крім цього, за даними податкової, цьогоріч на 25,5% зросли доходи місцевих бюджетів від єдиного податку . Загалом до бюджетів підприємці заплатили майже 25 мільярдів гривень.

Фото ДПСУ

Коментарі