Новини

У Чернівцях провели першу зустріч ораторського клубу. Фото

Під час заходу випробувати свої ораторські здібності можуть як підготовлені спікери, так і всі охочі з залу. 

8 лютого у Чернівцях відбулася перша зустріч ораторського клубу. Організатором заходу стала Українська академія лідерства.

Провести вечір п’ятниці за чашкою смачної кави та удосконалити свої ораторські здібності прийшло більше десятка чернівчан. Під час заходу виступали як підготовлені спікери, так і всі охочі з залу.

За концепцією клубу на зустрічі виступають чотири підготовлені людини по сім хвилин і десять людей на сесії імпровізації, які відповідають на запитання, які заздалегідь підготовули організатори заходу.

Також у клубі присутні експерти – це люди, які слухають неправильні граматичні конструкції ораторів, неправильно вжиті речення, слова-суржики тощо. На завершення промовці отримують звіт зі своїми помилками.

«Зустрічі відбуваються раз на тиждень, на яких присутні підготовлені промови ораторів, які готуються за навчальними матеріалами. Також є імпровізація, під час якої будь-яка людина, що прийшла на подію, може вийти на сцену і спробувати щось зімпровізувати впродовж двох хвилин, відтак промови оцінють. Наприкінці заходу люди просто спілкуються»,– розповіла організаторка клубу, студентка УАЛ Яна Кузніцова.

За словами організаторки, ідея такого формату ораторського клубу народилася ще дев’яносто років тому в Америці: шкільний учитель вирішив покращити своє ораторське мистецтво і створив унікальну систему, в якій немає вчителів, а люди оцінюють одне одного. Ця ідея поширилася по всьому світу, загалом є 16 тисяч таких клубів. В Україні вони лише починають відкриватися. Наразі у Києві таких є шість, також вони діють в Одесі та Житомирі.

Фото Ірини Болести

Коментарі