Новини

Книгу чернівецького автора про Івана Миколайчука визнали «Кращою книгою року – 2019» на Прикарпатті

Мирослав Лазарук отримав відзнаку у номінації «Біографічний роман» за книгу «Чорторийські марева-видіння».

Фото David Travis, unsplash.com

5 лютого в Івано-Франківську урочисто відзначили лавреатів конкурсу «Краща книга року – 2019». Цьогоріч дипломами у десяти номінаціях нагородили 13 авторів. Про це повідомляють на сайті Івано-Франківської обласної державної адміністрації.

bukvoid.com.ua

Зокрема книга відомого письменника, публіциста з Чернівців Мирослава Лазарука «Чорторийські марева-видіння» (присвячена знаменитому українському акторові і кінорежисерові Іванові Миколайчуку) визнана «Кращою книгою року-2019» на Прикарпатті у номінації «Біографічний роман».

«Роман у новелах «Чорторийські марева-видіння» Мирослава Лазарука про долю геніального кіномитця Івана Миколайчука можна вважати першим прозовим твором, який охоплює життєві і творчі колізії, що випали на долю того, хто доніс усьому світові висоту духу українського народу», – йдеться в описі до книги.

Автор не повторює того, про що багато років мовить кінематограф. Скоріш навпаки, пробує заглибитися в те, про що не завше кажуть кіномитці. Тому й образ Івана Миколайчука постає до певної міри не причесаним і не прилизаним, а таким, яким його побачив автор і запропонував своєму читачеві.

Конкурс заснований Івано-Франківською обласною організацією Національної спілки письменників України та відбувається четвертий рік поспіль.

 

Коментарі