Новини

В Україні планують знизити рівень безробіття. Скільки буковинців наразі шукають роботу

Цьогоріч працевлаштуватися хотіли 6999 безробітних жителів Чернівецької області.

Фото: volynnews.com

Міністерство розвитку економіки, торгівлі і земельних ресурсів планує знизити рівень безробіття в Україні до 5%. Про це розповів глава міністерства Тимофій Милованов в інтерв’ю «Слово і Діло» .

«Дивіться, у нас зараз безробіття неофіційно 1,5-1,6 мільйона. Це 8-8,5% безробіття в країні. Наша мета досягти 5%. Адже 5% – це нормально, бо якщо менше, то ринок буде дуже перегрітий. 5% замість 8% – це 800-900 тисяч безробітних. Тобто, ми повинні створити 600-700 тисяч чистих робочих місць, де люди будуть працювати, а не вакансії. Ми планували додати десь мільйон, але розуміли, що близько 200 тисяч робочих місць зникне. А це значить, що ми додамо чистими 700-800 тисяч, що знизить кількість безробітних з 1,6 мільйона до 800-900 тисяч. І це тоді призведе безробіття до 5%», – сказав Милованов.

slovoidilo.ua

Сектор інформаційної роботи Чернівецького обласного центру зайнятості у своєму листі повідомив, що цьогоріч хотіли працевлаштуватися 6999 безробітних буковинців. У пошуку роботи до центру звернулися 1120 осіб, які не мали статусу безробітного. 519 отримали роботу. З них 357 – працевлаштовані до набуття статусу безробітного.

«У січні цього року на нові робочі місця працевлаштовані 15 безробітних. Нині зусилля служби спрямовані на збільшення охоплення безробітних програмами працевлаштування. Зокрема, – на підтримку у започаткуванні власної справи, також на професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації відповідно до потреб ринку праці, підвищення конкурентоспроможности осіб віком 45 років і старших», – зазначає заступниця директора Чернівецького обласного центру зайнятості Жанна Труфіна.

Як повідомляютьу центрі, станом на 1 лютого 2020 року на обліку у службі зайнятості перебували 6351 безробітніх. 65% – жителі сільської місцевості, більше половини – жінки, майже 29% – люди віком до 35 років.

Середній розмір допомоги безробітнім у Чернівецькій області становив 3317 грн у січні. Розмір виплат залежить від страхового стажу, підстави припинення трудових відносин та заробітної плати, яку отримувала людина перед звільненням.

З 1 березня 2020 року мінімальний розмір допомоги на випадок безробіття становитиме 1800 гривень. Для осіб, виплати яким призначають без урахування заробітної плати та страхового стажу, – 650 гривень. Розмір максимальної суми не може перевищувати 4 прожиткових мінімуми для працездатних осіб.

 

 

Коментарі