Новини

Зарплатня високопосадовців залежатиме від середньої заробітної плати в Україні

Прем’єр-міністр повідомив, що уряд ухвалив рішення про обмеження заробітної платні та премій керівникам органів виконавчої влади.

Фото Sharon McCutcheon, unsplash.com

Під час наради Кабінету Міністрів і Верховної Ради України прем’єр-міністр Олексій Гончарук повідомив президенту про те, що уряд ухвалив рішення впорядкувати питання виплати зарплат керівникам міністерств. Про це повідомляє пресслужба президента.

«Ми домовилися, що зарплата міністра, заступника міністра, інших високопосадовців буде прив’язана до середньої зарплати по країні. Зарплата міністрів та їхніх заступників буде в діапазоні від трьох до п’яти середніх заробітних плат. І потрібно припиняти виплати по 200-400% премій. Відтепер максимальна премія становитиме не більше, ніж один оклад», — наголосив Олексій Гончарук.

Також, за словами прем’єра, вся інформація про зарплати керівництва Кабінету Міністрів стане публічною та її щомісяця будуть оприлюднювати.

Президент відзначив справедливість такого рішення:

«Мені здається дуже справедливим те, що ви прив’язуєте платню з коефіцієнтом до середньої заробітної плати по країні, і якщо вона збільшується, то у всіх збільшується, а якщо зменшується, то й у високопосадовців також».

Коментарі