Новини

У громадському транспорті хочуть заборонити вмикати музику та фільми

Законопроєкт дозволяє транслювати звук лише через навушники або за згодою усіх пасажирів у салоні.

Фото by Cassia Tofano, unsplash.com

Народні депутати України подали законопроєкт, який забороняє трансляцію музики і фільмів у автобусах.

Законопроєкт підтримали 15 нардепів із різних фракцій. Він забороняє транслювати в салоні автобусів музику, фільми чи інші звукові сигнали, крім інформації про поїздку.

Водночас дозволяє передавати звук через індивідуальні навушники пасажирів, а лише під час нерегулярних перевезень за згодою всіх пасажирів звук можна транслювати в салоні.

Про це на сторінці у фейсбуку повідомив нардеп від «Європейської солідарності» Володимир В’ятрович та сайт Верховної Ради:

«Разом із 15 колегами з різних фракцій зареєстрували законопроєкт №3006, покликаний покласти край акустичному насильству в пасажирському транспорті. Щиро дякую громадським організаціям, які порушили цю проблему у нещодавній заяві та колегам-депутатам, які усвідомлюють потребу захистити людей від нав’язливого звуку під час поїздок. Ухваливши цей законопроєкт, парламент запровадить в Україні правила, які діють в усьому цивілізованому світі. Пасажири на всіх видах транспорту зможуть їхати в тиші, а не доводити водіям своє право не слухати звуки «шансону» чи якогось серіалу. Трансляція звуку музики чи фільмів на пасажирських рейсах дозволятиметься лише через навушники», — йдеться у повідомленні Володимира В’ятровича.

 

Коментарі